Ühe pere lugu: miks me kolisime Hõbemetsa elurajooni?

Karina Ender
, Kaamos
Copy
Foto: Hõbemetsa

Lühikese autosõidu kaugusel südalinnast asendub linnamüra rahuliku elutempoga. Teel elurajooni põikan läbi Nõmme turult, kus haaran kaasa soojad saiad ja lilled. Maagilise, vaikse ja kaunilt rohelise maastiku seest kerkivad heledad majad. Mõned sammud eemal paistab terviserada. Siin kuulub igale korterile parkimiskoht, rõdu ja panipaik. Tunnen juba autost väljudes, kuidas aeg peatub.

Sean sammud trepikoja suunas, et piiluda ühe Hõbemetsa perekonna koju. Ruumikas trepikojas liigun liftiga viimasele korrusele. Tuppa astudes tervitavad mind soojad ja pastelsed toonid ning rohkelt päevavalgust. Dagne ja Normani kodus on justkui pühapäeva hommik iga päev.

Foto: Hõbemetsa

Millest algas Teie teekond oma kodu leidmiseks?  

Endise pangatöötajana teadsin, et peame alustama konsultatsioonist. Tasub paika panna oma „unistamise“ raadius. Peale seda rääkisime oma soovidest ja vajadustest tulevase kodu osas. Peres on ka lapsed, seega tähtis oli mugav liiklemine kodu ja kooli vahet ning asukoht, kus saab lapsed muretult õue lubada. Lisaks me otsisime suurt ja avarat korterit, mis oleks liiklussõlmedest eemal. Meile mõlemale meeldib väga süüa teha ja praegugi on köök meie kodu süda ehk oluline oli ka köögi asetus korteris. Normani jaoks oli tähtis parkimiskoht maja all.  

Kuidas jõudsite Hõbemetsani ja mis sai otsustavaks?

Me otsisime tegelikult pikalt. Käisime mitmetes Kristiine ja Nõmme piirkonna kortermajades. Kahjuks kippusid magamistoad tikutopsi suurusteks või vajasid korterid värskendust. Lihtsam oli suunata pilk uusarenduste poole ja juhuslikult jäi näppu Hõbemetsa arendus. Kui kihlatu astus korteri uksest sisse, siis nägin tema pilgust, et ta jõudis nüüd koju ja kõik muu oli boonuseks - avar korter, köök veidi nurga taga, hea suuruse ja kujuga rõdu, ruumikad magamistoad, majapidamisruum ning roheline ümbrus. Jooksurajad metsas, terviserada ja palju mänguväljakuid. Majas on rattaruum, lisaks on meil mõnus avar kelder, parkimiskoht maja all - ja see kõik oli väga mõistliku hinnaga, kui võrrelda teisi pisikeste tubadega uusarendusi. Korter asub neljandal korrusel ja majade vahed on avarad, seega tihti vaatame lastega loojangut koos, jutustame ja sööme jäätist.

Foto: Hõbemetsa

Lisaks korterile on kodu soetajate seas oluline ka naabruskond. Millised on Teie naabrid?

Arvasime, et siin elavad ainult noored pered. Eksisime, sest palju on ka üksinda elavaid noori, kellele meeldib spordiradade lähedus. Maja kõrvalt läheb Harku-Nõmme terviserada, kaugele ei jää suusarajad ja spordikompleks. Talviti saab seal talisuplust teha ja kuumavee tünni hüpata. Halloweeni ajal katsime naabermajadega lauad ja kõik tõid enda meisterdatud kõrvitsad välja. Sellist kogukonna ühtekuuluvust kohtab harva.

Kui olime korteri ära ostnud ja sõitsime siia, et lastele näidata, siis nemad seda veel ei teadnud ja arvasid, et lähme kellelegi külla. Lapsed vaatasid välja ja ütlesid, et siin oleks tore elada. Mõni minut hiljem üllatasimegi neid meie uue koduga.

Foto: Hõbemetsa

Mis teeb Hõbemetsa elurajooni teistest erilisemaks?

Kindlasti teeb eriliseks sportimist soosiv ümbrus. Suureks eeliseks on ka see, et lõõgastumiseks ei pea sõitma mitukümmend kilomeetrit linnast välja, metsarajad on vaid paari sammu kaugusel. Töötame mõlemad juhtivatel positsioonidel ja Hõbemetsa on just see koht, kuhu peale pingelist päeva tulla oma akusi laadima.

Foto: Hõbemetsa
Copy

Märksõnad

Tagasi üles