Kuidas rõdu või terrassi kevadeks ette valmistada?

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Kevad toob endaga kaasa soojad päikselised ilmad, mis omakorda tähendab lõpuks terrassiaega! Nii nagu teie siseruumid, saab ka terrassi või rõdu dekoreerida vastavalt ajale, korraldades ümber sisustus ja lisades juurde uusi ägedaid tarvikuid.

Puhastamine ja viimistlus

Rõdu või terrassi ettevalmistamisel tuleks alustada põrandapinna korrastamisega. Võib juhtuda, et peale pikka talve on erinevad samblikud end sinna sisse seadnud ning see omakord jätab terrassile räpase mulje. Probleemi lahenduseks on reeglina kemikaalid, mis aitavad samblikutest lahti saada. Kui eelistate keskkonnasõbralikumat alternatiivi siis soovitame peale puhastamist rõdu põrand üle õlitada.

Kvaliteetse ja ilusa ilme taastamiseks on soovitatav ka mitme aasta tagant enda terrass üle värvida ja lakkida, et anda õuele värskem mulje. Rõdu puhul tuleb üle vaadata rõdupiirded, mis paraku kipuvad rooste minema. Selle vastu aitab roostetamisvastane kruntvärv ning soovituslik on katta kogu piire kahekordse värviga.

Veendu terrassimööbli olukorras

Järgmiseks sammuks tuleks üle vaadata terrassimööbel. Kui näed, mis seisus on pärast talve lõppu sinu vana aiamööbel, võib see kevadises aias istumise isu täiesti ära võtta. Tiigipuust ja teistest kõvadest puitudest mööbliesemed on väga tundlikud päikesekiirgusele ja niiskusele, ning põhjustavad mööbli hallinemist. Püsiva kaitse saamiseks tuleks rõdumööbel üle õlitada.

Hele mööbel muudab teie rõdu hetkega kevadiseks ja julgeks, nii et kui teil midagi sellist käepärast pole, saate olemasoleva mööbli ümber värvida. Parima valiku soodsaid terrassimööbli komplekte leiate näiteks Kaup24 veebipoest.

Lisa hubasust

Järgmiseks sammuks on  aiamööbli katted. Enda mugavuseks soovitame mööblile soetada istmepadjad, mis tahavad mööbli vastupidavuse ning pakuvad istujale täielikku pehmust. Samuti annavad toolikatted vanale aiamööblile uue ja värskema ilme. Laia valiku stiilseid istmekatteid leiate Kaup24 veebipoest. Enamus mööblikatteid on lihtsalt puhastatavad, mistõttu ei pea sa muretsema õuest tuleva mustuse pärast. Lisaks võib mõelda dekoratiivsete patjade ja pleedide peale, mis annavad juurde hubasust ning tulevad jahedal kevad-suve õhtul kasuks.

Lisa rohelust

Lihtsaim viis kuidas oma terrassile kevadist roheluse tunnet tuua on potililled. Valige hoolikalt stiilsed potid, mis lilledega ja teie terrassiga kokku sobivad. Populaarseks on saanud maalähedane stiil, milles kasutatakse ämbreid ja erinevas suuruses korve lillede istutamiseks.

Kui elate kortermajas ja teil on väike rõdu, saate sinna enda jaoks teha väikese kasvuhoone.

Taimede ja lillede valikul lähtuge päikesevalgusest - kas teie rõdu on lõuna poole ja võtab terve päev otsest päikest? kaktused, paljud lilled ja enamik köögivilju armastavad selliseid tingimusi, kui neid hästi joota. Kui aga teie rõdu on suunatud põhja poole või seda varjavad muud ehitised siis otsige taimi, millele meeldib rohkem hämaras olla nagu näiteks sõnajalad või begooniad. Mõned rohelised taimed nagu näiteks spinat ja salat, võivad kasvada vähem kui poole päeva päikese käes.

Muud lisavõimalused

Muud suurepärased mugavused, mida saate lisada oma kevadisele rõdule või terrassile on näiteks grill, moderne latern hämarate õhtute jaoks, küünlaalused, erksad trükitud tekstiilid, padjad ja kohvilauad. Veini nautlejatele võib paigutada terrassile pudelialus, koos paari pudeli ja klaasiga.Veel võite lisada kunstmuru rõdule, mis annab juurde loomulikuma ilme. Et olemist veelgi mugavamaks teha võite riputada nööriga ülesse tuled, mis tekitavad omalt poolt väga romantilist meeleolu.

Laste heaolu

Kindlasti tuleks mõelda ka pere väiksemate peale, et ka nemad saaksid terrassi rõõmudest osa. Laste jaoks võiks samuti teha pisikese nurgakese, mis on tuulevarjus, et laps külma ei saaks. Hea idee on terrassile tuua kast mänguasjade hoiustamiseks või väiksem mängumaja, et laps sellega mängida saaks. Hubasesse nurka võib lisada terrassimööbli padjad, vaiba ja pleedi, et laps end mugavalt tunneks.

Oma terrassi või rõdu kujundades ärge kartke mängida värvidega, olge loov ja avatud sest kõik sõltub teist endist ja teie stiilist. Dekoratsioonid on tugevalt seotud mööbliga, ning aksessuaarid ja isegi põrandakaunistused on peamised esemed, mis muudavad teie rõdu kogu ilmet ning annavad juurde rohkem elujõudu. Kui olete põrandaga lõpetanud, võite alustada tööd seintega. Seintele võite lisada juurde riiuleid, mida dekoreerida ilusate roheliste potitaimedega, mis on stiilsete pottide sees. Igasugused ja erinevad looduslikud lilled annavad teie rõdule kõige rõõmsama lillelise õhkkonna.

Copy
Tagasi üles