Poola suurimas rahvuspargis lõõmab tulekahju

Postimees
Copy
Kirde-Poolas Biebrza rahvuspargis on tuli lõõmanud alates eelmisest pühapäevast. Tegu on Poola suurima rahvuspargiga, mis on koduks põtradele, kobrastele ja paljudele märgalal pesitsevatele linnuliikidele. 
Kirde-Poolas Biebrza rahvuspargis on tuli lõõmanud alates eelmisest pühapäevast. Tegu on Poola suurima rahvuspargiga, mis on koduks põtradele, kobrastele ja paljudele märgalal pesitsevatele linnuliikidele. Foto: Michal Kosc/Forum/Scanpix

Alates pühapäevast on Kirde-Poolas asuva Biebrza rahvuspargi südames lõõmanud ulatuslik maastikupõleng, mis on haaranud enda alla 6000 hektarit metsa, sooniite, turbaraba ja roostikke.

Leekidega võitlevad 36 tuletõrjebrigaadi ja kaks politseihelikopterit suutsid üleeilseks tule levikule piiri panna, kuid põleng pole lõplikult kontrolli all. «Tule kustutamiseks on tegemist äärmiselt keerulise alaga, sest turbarabas võib tuli hõõguda mitu nädalat. Viimaste päevadega suutsid tuletõrjujad leegid summutada. Kahjuks põhjustasid ilm ja hüdroloogilised tingimused – tugev tuul ja põud – tule uuesti süttimise Bierbrza teistes kohtades,» teatas Poola siseministeerium uudisteagentuurile PAP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles