Teise generatsiooni iPhone SE toob tagasi Home nupu ja pakub lipulaeva mudelite kõiki eeliseid

Apple
Copy
Foto: Apple

Mõned kuud tagasi esitles tehnoloogiagigant Apple kauaoodatud uut iPhone SE mudelit. Nutitelefon on eriline nii madala hinna, hea disaini kui ka uusima iPhone 11 Pro’le võrdväärsete võimaluste poolest.

Home nupu tagasitulek

Sel aastal turule tulnud iPhone SE ühendab endas kõik, mida kasutajad vajavad: võimsaima saadaval oleva protsessori, soositud väiksema ekraani ja atraktiivse hinna.

Paljud kasutajad on märkinud, et eelistavad väiksemat ekraani suuremale, mistõttu on uue iPhone SE Retina ekraani diagonaalpikkus on kõigest 4,7 tolli ning telefon kaalub vaid 148 grammi.

Foto: Apple

Apple’i soov oli luua kasutajasõbralik telefon ning otsustas lisaks väiksemale ekraanile tuua tagasi sõrmejäljelugejaga Home nupu, mis on end juba varasemalt tõestanud. Kuid sealjuures ei ole sellel mudelil näotuvastust. Otsus sõrmejäljelugeja kasuks tehti tarbijauuringu põhjal, millest selgus, et inimesed kasutavad ainult ühte kahest biomeetrilisest turvameetmest ning sõrmejäljelugeja on neist mugavam.

Uut iPhone SE’d on võrreldud tihtipeale iPhone 8’ga, kuid tegelikkuses sarnanevad mudelid üksteisega ainult disaini poolest. Kui võrrelda mudelite kiirust, on uus iPhone SE 40% kiirem kui sarnase väljanägemisega iPhone 8. Sealjuures on iPhone SE graafikaprotsessor, mis toob telefoniekraanile pildi, kaks korda kiirem kui iPhone 8 mudelil.

Teise generatsiooni iPhone SE’d saab erinevate Apple nutitelefonidega võrrelda Apple kodulehel.

Foto: Apple

Sama võimas kui iPhone Pro

Kompaktne iPhone SE’l on sama A13 Bionic protsessor nagu iPhone 11’l, mis on tuntud nii võimeka keskse kui ka graafika töötlemise poolest. Lisaks on nutitelefon varustatud spetsiaalse True Tone tehnoloogiaga, mis muudab ekraanil näidatavad värvid palju loomulikumaks. Tänu sellele on mängude mängimine iPhone SE’ga sama nauditav kui iPhone 11 Pro’ga.

Foto: Apple

Võimas protsessor aitab jäädvustada ka paremaid pilte ning videoid. Uuel mudelil on 12-megapiksline resolutsioon, protreerežiim ja uue generatsiooni Smart HDR funktsioon. Lisaks aitavad 4K resolutsiooniga ekraan, optilise pildi stabilisaator ja video jaoks mõeldud laiendatud dünaamiline ulatus fotosid ning videoid veelgi paremini töödelda.

Sarnaselt teistele iPhone mudelitele on ka SE puhul pööratud suurt tähelepanud turvalisusele. Nutitelefonil on sisseehitatud andmekaitse, mis võimaldab isikuandmeid täielukult kontrollida. Ühtlasi saab kasutada kahte SIM-kaarti: tavalist ja eSIMi.

Täislaetud aku võimaldab vaadata rohkem kui 13 tundi videosisu ning kiirlaadimise adapteriga laeb telefon end täis kõigest 30 minutiga.

Foto: Apple

IPhone SE’l on mitmed iPhone 11 Pro omadused, nagu näiteks juhtmeta laadimine, uue generatsiooni Smart HD, portreerežiim veelgi paremate fotode jaoks ja QuickTake video lõikamise tööriist. IOS 13 operatsioonisüsteem võimaldab kasutada tumedat versiooni ning kaardirakendused on uuendatud sarnaselt teistele uutele mudelitele.

Lisaks tagab tootja, et tulevikus planeeritavad uuendused sobituvad nutitelefoniga hästi. Seega on iPhone SE’l olemas juba Wi-Fi 6 ja Bluetooth 5 kommunikatsioonitehnoloogia, mis pole küll veel Eestis saadaval.

Värvid: must, valge ja punane

IPhone SE on saadaval kolmes värvitoonis: valge, must ja punane (Product Red). Osa punases toonis telefonide müügikasumist annetatakse Global Fund’ile, mis hetkel panustab koroonaviiruse vastasesse ülemaailmsesse võitlusesse.

Ühtlasi on iPhone’ide punane värv olnud palju aastaid mittetulundusühingu Red koostöö sümboliks ja toetab seega HIV ja AIDSi vastest võitlust Aafrikas.

Foto: Apple

Uus iPhone SE on nüüd Eestis saadaval.

Copy
Tagasi üles