Vanameister toob töörahu

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Sel nädalal sai kogenud poliitikust Matti Vanhanenist taas valitsuse liige, kui ta võttis enda kanda rahandusministri kohustused.
Sel nädalal sai kogenud poliitikust Matti Vanhanenist taas valitsuse liige, kui ta võttis enda kanda rahandusministri kohustused. Foto: Mikko Stig/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Kuigi Soome sotsist peaministri Sanna Marini jaoks tähendab Matti Vanhaneni asumine rahandusministriks ebamugava partnerluse algust, sest veteranpoliitik on tuntud isepäisuse poolest – ta tõestas seda nüüdki, tulles esimese asjana välja partneritega läbi arutamata plaaniga Soome majanduse kriisist turgutamiseks –, annab see valitsusele ikkagi töörahu.

Soome Keskerakond on viimase aastaga toetust kaotanud ning parteis on üksjagu neid, kes sooviks pigem opositsioonis jõudu koguda. Vastumeelselt Eduskunna spiikritooli ministrikoha vastu vahetanud Vanhanen nõudis seepärast omadelt garantiid, et valitsuspaati kõigutama ei hakata. Kui ta juba appi tuleb, panustab ta kogu oma jõu ja kogemusega. Ei mingeid võimumänge.

Nüüd jääb veel Marinil ja tõrksalt tema asetäitjaks saama soostunud Vanhanenil üle leida viis, kuidas loksutada keerulisel ajal paika oma koostöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles