Muraste Kooli õpetajad protestivad: direktori sundis lahkuma valla kius

Brita-Maria Alas
Copy
Lapsevanemad korraldasid aprillis Harku vallavalitsuse ees kooli kolimise vastu protestiaktsiooni.
Lapsevanemad korraldasid aprillis Harku vallavalitsuse ees kooli kolimise vastu protestiaktsiooni. Foto: Erakogu

Harku vallavalitsus teatas eelmisel nädalal Muraste Kooli direktori Priit Jõe ootamatust ametist lahkumisest. Nüüd esitasid 37 õpetajat vallale ühispöördumise, kus viitavad Jõe professionaalsusele ja valla kiuslikkusele. Direktor näeb, et vald haaras kinni tema puhkusest. 

Ühispöördumises kirjutasid õpetajad, et Jõe juhtimisel on kollektiivis tekkinud usaldus ning arenenud avatud, turvaline ja omanäoline kool. «Meie, Muraste kooli õpetajad, oleme raskustes valimaks keelt, milles väljendada oma iseenesest selgeid mõtteid ja tundeid toimunu kohta. Keeruliseks teeb selle teadmatus, kuidas viia need nii professionaalide kui ka inimestena ametnikeni, kelle puhul oleme saanud pika perioodi jooksul kogeda, et meie keeles öeldu ei ületa ei ühel ega teisel tasandil nende arusaamise lävendit. Pöördume sellegipoolest avalikult Harku vallavalitsuse poole, sest ei pea õigeks ega lubatuks küünilist ja kalki, ehkki tõenäoliselt juriidiliselt korrektset, meile nii olulise hästi toimiva töökeskkonna lõhkumist,» kirjutati teates. 

Õpetajate sõnul on nad märganud vallapoolset metoodilist kiusamist. «Oleme olnud tunnistajateks koolijuhi kõrgetele moraalsetele ja eetilistele hoiakutele. Selle taustal tundub eriti häbematu vallavanem Erik Sandla pöördumine valla kodulehel 7. juulil, põhjendamaks Priit Jõe «ootamatut» ametist lahkumist. Meie hinnangul on nimetatud avalduses fookuse seadmine silmakirjalikkuse ja inimese nime määrimise kõrgpilotaaž.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles