Iga viies koroonaviirusega nakatunu jõuab haiglasse (4)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
Põhja-Eesti regionaalhaigla infektsioonikontrolli talituse juhataja Mait Altmets leiab, et karantiinis oleku aja lühendamist 14 päevalt kümnele tasub kaaluda.
Põhja-Eesti regionaalhaigla infektsioonikontrolli talituse juhataja Mait Altmets leiab, et karantiinis oleku aja lühendamist 14 päevalt kümnele tasub kaaluda. Foto: Mihkel Maripuu

Ida-Virumaal on haigla võimekus juba viimase piiri peal ja ka mujal võib olukord eskaleeruda, hoiatab Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) infektsioonikontrolli talituse juhataja Mait Altmets. PERH plaanib esialgu vastu võtta ainult kriitilises seisundis ja hingamisaparaati vajavaid koroonapatsiente, kellele on ette nähtud maksimaalselt 52 kohta.

Viimase aja nakatumisnäitajad on ehmatama panevad. Kui tõsine on olukord haiglate vaatevinklist?

Haiglate vaates olukord ei ole eriti hull. Olukord on kindlasti hull Ida-Virumaal, seal tundub, et on laialdane levik ja haigla võimekus on ka üsna viimasele piirile viidud, nakkusosakond on koroonahaigeid täis. Teistes piirkondades olukord nii hull ei ole, aga see võib muidugi eskaleeruda. Me teame seda, et kõikidest haigestunutest kuskil 20 protsenti satuvad haiglasse. Mida suuremaks haigestunute üldarv kasvab, seda rohkem suureneb ka haiglaravi vajavate inimeste hulk. Mingil hetkel saavutab see kindlasti ka sellise piiri, kus peame hakkama juba lisameetmeid või -osakondi looma. Et seda kõike ei juhtuks, on distantsi hoidmine, maski kasutamine, kätehügieen ja haigena mitte tööl käimine see, mis aitab haiguse levikut kontrolli all hoida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles