GALERII Rajatavas pargis korraldati visioonimatk

Copy

Pargis pesitsevate taimede ja loomade tutvustamiseks korraldati laupäeval tulevases Tallinna Tondiraba pargis jalgsimatk. 

«Tondiraba rohealast kujuneb järgmisel aastal Lasnamäe põnevaim ligi 30 hektari suurune park. Pargi kontseptsioon põhineb ideel ühendada ainulaadne loodusvöönd ja tingimused aktiivseks vaba aja veetmiseks,» selgitas Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Pargi arhitektide Heiki Kalbergi ja Merle Karro-Kalbergiga korraldati jalutuskäik, kus räägiti osalejatele territooriumil leitud väärtuslikest liikidest ja piirkonna  arenguplaanidest. Huvilisi oodati koha tuleviku määramisel kaasa rääkima. 

Pargi planeerimise käigus viidi läbi ulatuslikud botaanilised uuringud välja selgitamaks väärtuslike liikide olemasolu ja pesitsemisalad. Uuringute eesmärgiks oli leida selline viis pargi arendamiseks, mis ei kujuta ohtu pargi loodusele. Parki on kavandatud mitmekesised vaba aja veetmise ja sportimise võimalused erinevatele vanustele.

Pargi ehitamine on kavandatud 2021. aastaks. Pargist kujuneb järgmine etapp Lasnamäe rohekoridorist – linnaosa loomisel planeeritud rohealast, mis kulgeb tulevikus Kadrioru pargist Pirita jõeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles