KULUHÜVITISED Koroonakriis suurimat kulutajat ei heidutanud (10)

Copy
Riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin (Keskerakond) ei leia, et midagi oleks valesti olukorras, kus ta ligi pool tuhat enda kirjutatud raamatut maksumaksja rahakotist kinni maksta laseb.
Riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin (Keskerakond) ei leia, et midagi oleks valesti olukorras, kus ta ligi pool tuhat enda kirjutatud raamatut maksumaksja rahakotist kinni maksta laseb. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

Riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin (Keskerakond) kasutas ainsana tänavuse esimese poolaasta kuluhüvitised täielikult ära. Lisaks riigikogulase palgale lasi ta maksumaksja raha eest hüvitada täies mahus ehk 7506 euro eest lisakulusid poolaasta jooksul. Sellest märkimisväärne summa, 5594 eurot läks Stalnuhhini enda kirjutatud raamatutele.

Kõige suurem kuluhüvitiste kasutaja oli Keskerakonna fraktsioon, kes kulutas ära 75,4 protsenti hüvitiste jaoks mõeldud summast. Kõige tagasihoidlikumad kulutajad on Isamaa fraktsioonis, kus kasutati ära 51 protsenti kuluhüvitisteks mõeldud summast. Kokku kandsid riigikogu liikmed kuluhüvitistesse 490 000 eurot.

Riigikogu liige Siim Pohlak (EKRE) oli ainus, kes ei kasutanud sentigi kuluhüvitisi.

Kopsakad esindus- ja vastuvõtukulud

Poolaasta kuluhüvitistega tutvumise peamine eesmärk oli vaadata, kui palju kulutasid rahvasaadikud lisaks tavapärastele kulutustele ka koroonakriisi ajal. Nimelt jäi aasta esimese poole sisse 12. märtsist 17. maini kestnud eriolukord, kus ka paljud rahvasaadikute töökoosolekud toimusid virtuaalselt, mis võimaldanuks kokku hoida sõidukulusid, ühes ruumis kohtumisi oli tunduvalt vähem ning võiks arvata, et ka kohtumisi valijatega ei toimunud.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles