Erikomisjon Hillar Tederi suurannetust niisama ei jäta (12)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
«Koroonaviiruse nakkuskordaja Narvas on täna 801, Sillamäel kõrgemgi. Tõsine on olukord ka Kohtla-Järvel. Vaadates kaubanduskeskuseid, siis iga viies inimene, eelkõige mees, on ilma maskita,» selgitas Raik, lisades, et inimesed ei mõista alati olukorra kriitilisust.
«Koroonaviiruse nakkuskordaja Narvas on täna 801, Sillamäel kõrgemgi. Tõsine on olukord ka Kohtla-Järvel. Vaadates kaubanduskeskuseid, siis iga viies inimene, eelkõige mees, on ilma maskita,» selgitas Raik, lisades, et inimesed ei mõista alati olukorra kriitilisust. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon suurärimees Hillar Tederi 60 000 euro suurust annetust Keskerakonnale niisama ei jäta ning plaanib seda esimesel võimalusel arutada. Peaminister ja Keskerakonna juht Jüri Ratas peab seoseid suurannetuse ja Porto Franco koroonakriisi leevenduseks mõeldud laenuotsuse vahel meelevaldseks järelduseks.

«Ootame pikisilmi riigikontrolli auditit ning arutame seda esimesel võimalusel,» sõnas erikomisjoni juht Katri Raik (SDE). Ta lisas, et komisjon uurib põhjalikult Covid-19 kriisimeetmete eesmärgipärast kasutamist, sealhulgas ka laenude ja toetuste maksmise otsuseid. Audit peaks valmima lähinädalatel.

Raik tõdes, et erikomisjonis ilmselt täit selgust ei saa. «Küll tuleb tõdeda: asjad ei pea ainult korrektsed olema, vaid ka korrektsed ja ausad näima,» ütles Raik.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles