KOHALIK VAADE Sloveenia kihutab koroonakiirteel Bergamo saatuse poole (1)

Jure Brankovič
, ajakirjanik, Ljubljana
Copy
Arenguseire Keskuses koostatud COVID-19 kindlusindeksi järgi on 17 majandusharust kõige paremini pidanud kriisile vastu info ja side, tervishoid ning metsa- ja puidutööstusega seonduvad ettevõtted. Pildil meditsiinitöötja Ljubljana ülikooli haiglas.
Arenguseire Keskuses koostatud COVID-19 kindlusindeksi järgi on 17 majandusharust kõige paremini pidanud kriisile vastu info ja side, tervishoid ning metsa- ja puidutööstusega seonduvad ettevõtted. Pildil meditsiinitöötja Ljubljana ülikooli haiglas. Foto: Matej Povše

Üle-eelmisel pühapäeval pöördus ühe Sloveenia suurima haigla juht Janez Poklukar oma avalikus kirjas kõigi kodanike poole: «Mõne lähema nädala jooksul elame üle midagi sellist, mida meie põlvkond pole kunagi näinud, ning kogeme asju, mille jaoks poleks keegi meid ette valmistada saanud. Ma soovin, et mul poleks õigus, aga ma pean kahetsustundega ütlema: epideemiate puhul on statistika eksimatu.»

Grotesksena tundunud tsitaat, mis näis pärinevat justkui mõnest maailmalõpufilmist, jõudis avalikkuse ette päev pärast seda, kui kahe miljoni elanikuga Sloveenias tuvastati 898 uut Covid-19 juhtu ning 265 inimest viibis selle tõttu haiglas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles