Kumb on aktsiaturgudele parem: Trump või Biden? (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Üks tähtsamaid majandusküsimusi seekordsetel USA presidendivalimistel on nafta- ja gaasitööstuse tulevik. USA demokraatide presidendikandidaat Joe Biden (vasakul) lubab valdkonda täielikult reformida, millele ametisolev president Donald Trump aga vastu seisab.
Üks tähtsamaid majandusküsimusi seekordsetel USA presidendivalimistel on nafta- ja gaasitööstuse tulevik. USA demokraatide presidendikandidaat Joe Biden (vasakul) lubab valdkonda täielikult reformida, millele ametisolev president Donald Trump aga vastu seisab. Foto: Tampa Bay Times/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Demokraatide presidendikandidaat Joe Biden lubas eelmisel nädal teledebatil muuta täielikult riigi naftatööstust ning kõrvaldada aastaks 2050 süsinikdioksiidi jalajälje. Seda avaldust peetakse Bideni üheks ebaõnnestunumaks, mis võib talle isegi valimisvõidu maksta, mistõttu hakkas ta kohe otsima võimalusi oma fopaa klaarimiseks.

Praegu Valges Majas istuv president Donald Trump reageeris muidugi kohe ja teravalt. «See on tugev väljaütlemine. Ta plaanib naftatööstust hävitada. Kas teile jääb see meelde, Texas? Kas teile jääb see meelde, Pennsylvania?» ütles Trump esmaspäeval Pennsylvania osariigis Allentownis peetud kõnes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles