Laskesuusatajad loodavad uue kvaliteedi abil positiivset tõuget

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Mullu oli meie parim laskesuusataja 71 MK-punkti kogunud ja kokkuvõttes 53. koha saanud Regina Oja.   FOTO: Jure Makovec / afp / Scanpix
Mullu oli meie parim laskesuusataja 71 MK-punkti kogunud ja kokkuvõttes 53. koha saanud Regina Oja. FOTO: Jure Makovec / afp / Scanpix Foto: Jure Makovec/AFP/Scanpix

Nädalavahetusel on Eesti laskesuusakoondisel Rootsi meistrivõistluste raames katsevõistlused, kus selguvad kahe nädala pärast Kontiolahti MK-etapil startivad sportlased. Nii meeste- kui ka naistekoondise suurem eesmärk on lõpetada hooaeg Rahvuste karikasarjas esimese 20 seas, sest see tagab 2022. aasta Pekingi olümpiamängudel koha teatevõistlusele.

Sel hooajal pääseb MK-etappidel starti neli Eesti naist ja kolm meest. Eelmise hooajaga kaotasid ühe koha mehed, kuid koondise peatreener Indrek Tobreluts seda üle ei dramatiseeri. Pearaha saab Eesti Laskesuusaliit küll vähem (rahvusvaheline alaliit IBU maksab MK-etapil ühe sportlase eest 1400 eurot – toim), kuid sisemine konkurents koondises on jällegi suurem.

27.–29. novembril ees ootava Kontiolahti etapi stardinimekirja otsustavad laupäeval Rootsis toimuv sprindivõistlus ja pühapäevane lühike individuaalvõistlus (naistel 12,5 km, meestel 15 km). Nii meeste kui ka naiste seas jääb üks MK-etapile pääseja treenerite otsustada. See on juhuks, kui treeningutel head minekut näidanud sportlane ei saa Rootsis startida või peaks võistluse pooleli jätma.

Kes võiks tänavu Eesti koondise esinumbrid olla, ei soostunud peatreener enne hooaja algust välja hõikama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles