Politsei kahtlustab pankrotihaldurit ligi miljoni euro omastamises

Andres Einmann
Copy
Veli Kraavi oli 2012. aasta alguses kohtu ees süüdistatuna mõjuvõimuga kauplemises. Seda prokuratuuril kohtus tõestada ei õnnestunud ja mees mõisteti õigeks.
Veli Kraavi oli 2012. aasta alguses kohtu ees süüdistatuna mõjuvõimuga kauplemises. Seda prokuratuuril kohtus tõestada ei õnnestunud ja mees mõisteti õigeks. Foto: Peeter Langovits

Riigiprokuratuur esitas teisipäeval pankrotihaldur Veli Kraavile kahtlustuse pankrotivara omastamises ligi miljoni euro ulatuses ja altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi omastas 48-aastane Veli Kraavi pankrotihaldurina tegutsedes kolme pankrotimenetluses oleva äriühingu vara kogusummas üle 970 000 euro, mille ta pööras iseenda ja temaga seotud firmade kasuks.

Prokuratuur esitas Kraavile kahtlustuse ka altkäemaksu võtmises, mille eest ta eelistas võlgnikuga seotud võlausaldaja huve. Kahtlustuse järgi on kuriteod toime pandud kahe aasta jooksul, alates 2018. aastast.

Postimehele teadaolevalt on Veli Kraavile esitatud kuriteokahtlustus seotud Saaremaa suurettevõtjale Vjatšeslav Leedole kuulunud Saaremaa Laevakompaniiga. Tegemist on ettevõtjate Margo Tomingase ja Olav Miili vaidlusega Leedoga. Pankrotihaldur Kraavit ei olnud võimalik eile kommentaarideks kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles