Ott Tänak aitas saavutada Hyundai meeskonna eesmärgi

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Monza MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Monza MM-rallil. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänaku jaoks lõppes Monza MM-ralli teise kohaga, mis on küll tore, kuid veel enam kergitas suunurki ülespoole fakt, et ta aitas oma leivaisa Hyundai võistkondliku meistritiitlini. «Pühapäeval oli meie peamiseks sihiks koos Dani Sordoga finišisse jõuda, et kindlustada tiitel,» sõnas eestlasest rallimees.

Kui pärast reedest esimest täispikka võistluspäeva oli Tänak Põhja-Itaalias väikeste vahede juures viies, siis laupäeval õnnestus tal tänu Elfyn Evansi väljasõidule ja Esapekka Lappi kesisemale hoole tõusta poodiumile. Meie mehel polnud nädalavahetusel märkimisväärseid probleeme peale purunenud rehvi kümnendal katsel, kuid see tühistati Ole Christian Veiby ja Gus Greensmithi avariide tõttu, tänu millele ei pidanud Tänak kaotussekundeid kartma.

Lõuna-Korea autotootja tiimi pressiteenistuse vahendusel kommentaare jaganud Tänak tõdes, et Monzas oli algusest peale väga keeruline võistlus. «Pidime rinda pistma keeruliste oludega. Ralli oli nõudlik, kuid saavutasime eesmärgi ja saame nüüd koos tähistada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles