Linn surub ajaloolisse asumisse trammiteed (9)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tatari tänava elanik Madle Lippus Süda tänava alguses, kust tulevikus hakkab kulgema Rävala puiestee läbimurre.
Tatari tänava elanik Madle Lippus Süda tänava alguses, kust tulevikus hakkab kulgema Rävala puiestee läbimurre. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavalitsus avalikustas vahetult enne aastavahetust niinimetatud Rävala puiestee läbimurde projekteerimistingimuste eelnõu, mis tekitas piirkonna elanikes pehmelt öeldes elavat vastukaja.

Kõige tipuks tehti eelnõu täpselt jõulude ja aastavahetuse vahepeal, mil suuremal osal inimestest on muudki teha kui bürokraatlikesse dokumentidesse kaevuda.

Äraseletatult tähendab Rävala puiestee läbimurre kohe miljööala kõrvalt kulgevat uut ühendusteed Pärnu maanteelt Rävala puiesteele, kus mingil hetkel hakkavad sõitma ka trammid. Kui tulla Tõnismäelt mööda Pärnu maanteed kesklinna poole, siis ei sõida tulevikus kõik ühissõidukid enam Sakala ja Süda tänava nurga juures mitte vasakule, kuhu kulgeb Pärnu maantee, vaid teevad elegantse kaarega parempöörde ümber hõlmikpuu Süda tänavale. Seal järgneb sadakonna meetri pärast 90-kraadine pööre vasakule, vanade puumajade vahele ning tee suundub üsnagi sirgelt Rävala puiestee ja Tatari tänava nurga poole. Seal jääb teele ette Tatari 14/1 maja, mis ilmselt lammutatakse. Ning sealt edasi kulgeb ühistranspordikoridor juba sirgelt Laikmaa tänavani, kus rajatav trammitee peaks ühenduma sadama trammiliiniga, mis on selleks ajaks loodetavasti valmis.

Elanikud ootavad selgitusi

Piirkonna elanikud leidsid, et nii olulist objekti ei saa kavandada pelgalt projekteerimistingimustega, ning tegid linnavalitsusele ka vastava ettepaneku. Vastuväidetele olid alla kirjutanud ka vähemalt paarikümne korteriühistu esindajad, kes esindavad ligi 500 korteriomanikku.

«Aega oli nii vähe, et päris igaühe käest ei jõudnud küsida. Kindlasti leidub ka mõni selline korteriomanik, kes on kavandatavaga juba praegu väga rahu,» ütles Tatari tänava elanik Madle Lippus.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles