Eesti 200: Kaljulaidile peab tegema ettepaneku presidendina jätkata (34)

Alexandra Saarniit
Copy
Kristina Kallas.
Kristina Kallas. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Erakond Eesti 200 teeb riigikogu erakondadele ettepaneku valida Kersti Kaljulaid ka teiseks ametiajaks Eesti presidendiks juba riigikogus.

«On kahju, et president Kersti Kaljulaid ei kogunud OECD liikmesriikide konsensuslikku toetust peasekretäriks kandideerimisel, kuna oma teadmiste ning rahvusvahelise haarde tõttu oli ta kindlasti üks tugevamaid kandidaate. Samuti oleks OECD peasekretäri positsioon toonud Eesti tugevalt rahvusvahelisele kaardile meile olulistel teemadel – rohepööre ja innovatsioon laiemalt,» leiab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.

Kallas nentis, et kandideerimise peatamine on samas võit Eestile ning ta loodab, et koalitsioon ning sotsiaaldemokraadid teevad Kaljulaidile ettepaneku kandideerida vabariigi presidenti ametisse ka teiseks ametiajaks. «Selline kokkulepe võimaldaks valida president ära juba riigikogus ning säästaks oluliselt riigi aega ja ressurssi, tegelemaks tervisekriisi ja selle tagajärgede lahendamisega,» selgitas Kallas.

Ta lisas, et sellise sammuga näitaksid Keskerakond ja Reformierakond ka seda, et nad ei soovi kõiki riigi juhitavaid ametikohti parteistada, arvestades, et presidendi roll on olla ühiskonna tasakaalustajaks ning väärtuste majakaks.

«Oma poliitiliselt sõltumatu ja sisulise nõudlikkusega valitsuse tegevuse suhtes, oleks Kersti Kaljulaid tugevaks tasakaalustajaks kahe maailmavaateliselt sarnase valitsuserakonna kiusatusele võtta kõik riigi juhtivad ametikohad erakondliku kontrolli alla,» rõhutas Kallas.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles