Hoolekandeteenuste klientidest 87 protsenti soovib vaktsineerimist (1)

Postimees
Copy
Kuressaares algas Covid-19 vastu vaktsineerimine. Pildil vaktsineerib Kuressaare pereõde Piret Õisnurm Muhu perearsti Lea Uutsalu.
Kuressaares algas Covid-19 vastu vaktsineerimine. Pildil vaktsineerib Kuressaare pereõde Piret Õisnurm Muhu perearsti Lea Uutsalu. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

AS Hoolekandeteenused kodudes algas koroonaviiruse vaktsineerimine eelmisel nädalal, ettevõtte 1800 kliendist soovib vaktsineerida üle 87 protsendi ehk 1535 inimest. 

Hoolekandeteenuste juhatuse esimehe Maarjo Mändmaa sõnul on tal hea meel, et nii suur osa klientidest soovib end koroonaviiruse eest kaitsta. «Ka Vao keskuses olevatest pagulastest on 85 protsenti vaktsineerimisega nõus. Samas on hoolekandetöötajate hulgas vaktsineerimise entusiasm praegu madalam, kui oli oodatud,» ütles Mändmaa.   

Mändmaa sõnul on töötajate vaktsineerimise nõusolekute puhul selgelt näha piirkondlikke erinevusi. «Kui Kesk- ja Kagu-Eestis soovib vaktsineerida 67 protsenti töötajatest ja Lääne-Eestis ning Harjumaal 63 protsenti, siis Virumaal vaid 40 protsenti. Vajaksime laiemat tuge, et tõsta muukeelse elanikkonna teadlikkust tõenduspõhiste vaktsiinide toimest ja anda tasakaalustatud infot vaktsineerimise kasulikkuse kohta.»

Tema sõnul küsivad vaktsineerimise suhtes kahtlejad infot vaktsiini kõrvaltoimete kohta ja uurivad seda, kas vaktsineeritutele väheneb eneseisolatsiooni aeg ja vähenevad reisipiirangud.    

Ka klientide vaktsineerimise puhul on olemas piirkondlikud erinevused, kuid mitte nii suured nagu töötajate puhul. Harju- ja Virumaal soovib end vaktsineerida keskmiselt 83 protsenti klientidest, Lääne-, Kesk- ja Kagu-Eestis 91 protsenti.  

AS Hoolekandeteenused kodudes üle Eesti elab 1800 psüühilise erivajadusega inimest, neid toetab 900 töötajat, kellest üle 700 puutub klientidega iga päev kokku. Töötajaid vaktsineeritakse koos klientidega üksustes kohapeal, eelisjärjekorras saavad vaktsiini klientidega töötavad inimesed. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles