FOTOD Eesti suursaadik Maltal andis üle volikirja

Postimees
Copy

Neljapäeval, 25. veebruaril andis Eesti uus suursaadik Malta Vabariigis Paul Teesalu Vallettas Malta presidendile George Vellale üle oma volikirja. Suursaadik resideerib Roomas.

Volikirja üleandmise tseremoonia järel vestlesid suursaadik Paul Teesalu ja Malta president George Vella rahvusvahelistel teemadel ja rääkisid ka kahepoolsete suhete edasiarendamisest.

Eesti suursaadik ja Malta president nentisid mõlema riigi ühiseid huve ja sarnaseid seisukohti paljudes olulistes välispoliitilistes küsimustes. «Näen võimalusi senisest süvendatumaks infovahetuseks Eesti ja Malta vahel Euroopa vahetus naabruses toimuva teemal,» sõnas suusaadik Teesalu. «Mõlemad riigid peavad tähtsaks seda, et Euroopa hääl maailmas oleks kuuldav ja ühtne,» lisas ta.

Volikirjavisiidi vältel kohtub suursaadik Teesalu ka Malta Esindajatekoja spiiker Angelo Farrugiaga ja välisminister Evarist Bartologa, samuti Malta Kaubandus-Tööstuskoja president David Xuerebiga ja Malta välisministeeriumis.

Paul Teesalu oli enne suursaadiku ametikohale asumist välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantsler. Alates möödunud aasta sügisest on ta suursaadik Itaalias, San Marinos ja Malta ordu juures.

Aastatel 2010–2014 oli ta Eesti suursaadik Egiptuses, 2011–2014 suursaadik Araabia Liiga juures ning aastatel 2013–2015 Eesti esimene suursaadik Aafrika Liidu juures. Aastatel 2018–2020 oli ta Eesti suursaadik Püha Tooli juures, resideerimisega Tallinnas. Varem on ta töötanud välisministeeriumi poliitikadirektorina ning Eesti esindustes NATO ja OSCE juures. Välisministeeriumi teenistuses on ta aastast 1998.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles