AK Andero Uusberg: vaimne tervis võib vahel käest minna ja see ei ole kellegi süü

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Andero Uusberg.
Andero Uusberg. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Epideemiast jagusaamiseks tuleb rohkem arvestada inimese käitumise iseärasustega kriitilises olukorras, samuti oleks vaja valitsuse meetmete rakendamisel arvestada inimeste võimaliku reageerimise ja vaimsete probleemidega. Sellepärast kutsuti 2020. aasta lõpul teadusnõukoja liikmeks meie noorema põlvkonna tunnustatud käitumisteadlane ja psühholoog Andero Uusberg. Teda intervjueeris Postimehe toimetaja Aimar Altosaar.

Eesti valitsust koroonakriisis nõustava teadusnõukoja liige Andero Uusberg on seal olnud alles mõne kuu, kuid ilmselt on see aeg 40-aastasele eksperimentaal­psühholoogile olnud väga töötihe ja erakordselt vastutusrikas. Kuidas rahvas epideemia üle elab, mis muutub meie hinges ja teadvuses, kui peame kuude viisi elama isoleeritult, kuidas end kokku võtta ja hoida oma lähedasi ning mida võime kõigest sellest õppida, sellest rääkisime eelmisel nädalal. Psühholoogia on ühes meditsiiniteadmistega tõusnud teravalt päevakorda, seepärast pole ime, et Postimehest võib Andero Uusbergi vastuseid lugeda sel nädalal teist korda. Kolmapäevasest, 10. märtsi Postimehe Fookusest leiab tema vastused Kadri Tammepuu küsimustele vaktsineerimise kohta.

​Kuidas hindate praegust olukorda ühiskonnas? Kas inimesed käituvad koroonaviirusnakkuse ohu ja vaktsineerimise suhtes normaalselt ja ootuspäraselt?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles