Suur pingerida: kes on Eesti poliitikutest parimad sõnasõdalased? (42)

Priit Pullerits
Copy
Kes neist on parimad väitlejad? Martin Helme (vasakult), Jüri Ratas, Urmas Reinsalu ja Tanel Kiik valitsuse pressikonverentsil.
Kes neist on parimad väitlejad? Martin Helme (vasakult), Jüri Ratas, Urmas Reinsalu ja Tanel Kiik valitsuse pressikonverentsil. Foto: Tiina Oja

Avalikud väitlused, küllap olete märganud, kisuvad alati tuliseks. Neis võidab see, kes säilitab paremini kaine pea ja külma närvi, kellel on kiire reaktsioon ja vahedalt lõikav sõna. Siin on pingereas kodumaise poliitteatri veenvamad, osavamad ja kütkestavamad osatäitjad.

Arter kutsus kokku tosin poliitikas, väitluses ja meedias kogenud ning erakondadest sõltumatut eksperti, et nad hindaksid Eesti poliitika raskekahurväe väitlusvõimekust. Hinde panekul said nad soovituse arvestada ennekõike argumentide loomise ja kasutamise oskust, retoorilist vilumust ehk sõnaseadmisoskust, samuti seda, kuivõrd suudavad hinnatavad olla esinedes sädelevad ning ära kasutada oma tugevusi.

Allpool järgneb 18 tipp-poliitiku pingerida. Neile lisatud kommentaarid ei ole mõeldud kellelegi pai tegemiseks, vaid otsekohese kriitikana, mille eesmärk on aidata tõsta poliitikute väitlustaset.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles