Bigbank Tartu käeulatuses on Eesti meistritiitel

Lenel Karu
Copy
Bigbank Tartu peatreener Alar Rikberg (sinises) oli rahul, et meeskond leidis pühapäeval ühe geimiga õige rütmi ja võiduks vajaliku värskuse.
Bigbank Tartu peatreener Alar Rikberg (sinises) oli rahul, et meeskond leidis pühapäeval ühe geimiga õige rütmi ja võiduks vajaliku värskuse. Foto: Margus Ansu

Kui Bigbank Tartu võrkpallimeeskond homme Eesti meistriliiga finaalseeria teisel kohtumisel Saaremaa võrkpalliklubi uuesti alistab, tähistavad tartlased seitsme aasta järel Eesti meistriks tulemist. Pühapäeval Tartus peetud avamängul näitas kodumeeskond Alar Rikbergi juhendusel taset ning võitis kindlalt 3:0 (27:25, 25:14, 25:16). Võit oli selle võrra veel magusam, et samal päeval tuli avalikuks uudis, et peasponsor Bigbank toetab võrkpalliklubi SK Duo järgmiseks kolmeks aastaks rekordilise poole miljoni suuruse toetusrahaga.

Väsinud vastased

Tartus peetud mängu juhatas sisse põnev esimene geim, mis kulges punkt punktis mänguga ning oli viimase hetkeni väga tasavägine. Järgmises kahes geimis aga saarlased kustusid ning suurt vastupanu Bigbank Tartule ei osutanud.

​Avamängu järel ütles mitu Tartu mängijat, et saarlaste kiire alistamine võis olla seotud nende tiheda mängugraafiku ja väsimusega. Saaremaa meeskonnal oli seljataga raske seeria finaalmängule pääsemiseks ning viimane matš lõppes kõigest 48 tundi enne Tartu kohtumist. Ometi tuli pühapäeval tunnistada, et Tartu meeskond oli igas elemendis üle. Kõrgeima, 14-punktise skooriga kerkisid tartlaste seast esile kaks mängijat: Märt Tammearu ja Albert Hurt. Saarlaste parimad Hindrek Pulk, Carlos Wennder Lopes ja Keith Pupart teenisid täpselt poole vähem punkte.

Muidugi lähme mängima meistriks tulemise sooviga, aga saarlased tulevad meile oma kodusaalis ka kindlasti kõvemini peale, ütles Bigbank Tartu mängija Märt Tammearu. ​

Bigbank Tartu peatreener Alar Rikberg oli rahul, et meeskond suutis pärast pikka mängupausi ühe geimiga ennast üles leida. «Olime esimeses geimis rabedad, ettevaatlikud ja vigaderohked. Olen väga rahul sellega, et meil kulus rütmi leidmiseks aega üks geim. Kartsin hullemat, aga täna sai pärast avageimi määravaks värskus,» rääkis Alar Rikberg. ​

Haavatud sõdalane

​​Kõrgelt lennanud Tartu meeskonna liige Märt Tammearu jäi oma sooritusega rahule ning oli ka seda meelt, et meeskonna energia toimis väljakul suurepäraselt. Küll aga oli ta veendunud, et homne korduskohtumine Saaremaal ei tule lihtne.

«Muidugi läheme mängima meistriks tulemise sooviga, aga saarlased tulevad meile oma kodusaalis kindlasti kõvemini peale ja pakuvad korraliku lahingu,» ütles Tammearu. ​

​Üks komistuskivi veeres saarlaste teele siiski juba pühapäevases viimases geimis, kui nende rünnakuliider Hindrek Pulk vigastas hüppeliigest ning ta tuli väljakult teiste abiga pingile toimetada. Nüüdseks on teada, et luu katki pole, aga suure tõenäosusega Pulk homme väljakule ei lähe. See selgub viimasel hetkel.

​Saaremaa nurgaründaja Rauno Tamme sõnul pole enne lõplikku tablooseisu midagi kindlat. «Nagu eelmine poolfinaalseeria näitas, pole midagi veel läbi,» ütles ta avamängu järel.

Saaremaa peatreener Ioannis Kalmazidis tõdes, et avageimi lõpp jäi kripeldama. «Kui meil poleks avageimi lõpus nii palju ebaõnne olnud, oleks mäng ehk teisiti kulgenud. Aga me ei saa oleksitega mängida, see on reaalsus,» sõnas ta.

​Ta pani Pulga vigastuse osaliselt väsimuse arvele ning nentis, et see mängib homses kohtumises suurt rolli.

Eesti võrkpalli meistrivõistluste finaalseeria mängitakse kahe võiduni. Kui homme võitja ei selgu, siis peetakse kolmas mäng laupäeval.

Martin Länts
Martin Länts Foto: Erakogu

Martin Länts: kui Eesti ettevõtjad sporti ei toeta, kes siis üldse?

Pühapäeval tuli avalikuks, et SK Duo spordiklubi pikaajaline toetaja Bigbank jätkab võrkpallurite toetamist ka järgmised kolm aastat kokku 500 000 euroga. Spordiklubi Duo juhatuse liige Alari Jõesaar peab sellist summat üheks mahukamaks sponsorlepinguks Eesti spordi ajaloos. «Ilma selliste toetajateta on tippsporti väga keeruline teha. Kindlasti annab see järgmisteks finaalmängudeks kindlust ning motiveerib meie mängijaid oma parimat taset näitama,» ütles Jõesaar.

Bigbank Grupi juhi Martin Läntsi sõnul oli otsus lepingut jätkata teada juba enne finaalseeria lõppu. «Eesti tippspordis on viimased kuud olnud kohati päris turbulentsed, aga Tartu võrkpall saab Bigbanki endiselt usaldada. Me mitte ainult ei jätka koostööd, vaid tõstame oma toetuse rekordiliseks,» lausus Länts.

Ta nentis, et erinevad skandaalid viimase aja sündmuste taustal varjutavad küll sporti, kuid usk ei peaks kaduma. «Kui Eesti ettevõtjad sporti ei panusta, kes siis veel?» küsis Länts.

​Ta lisas, et kuigi ettevõtjatel on sponsoritena raske täpset saadavat kasu hinnata, tähendab see laiemalt võimalust ühiskonnale midagi tagasi anda.

«Meile meeldib SK Duo puhul see, et pole ainult üks esindusvõistkond, vaid kogu süsteem algab noortest pihta, kes ka tunnevad ennast klubis olulisena,» selgitas ta.

​Länts ütles, et Tartu võrkpalli noortepüramiid on aastate jooksul tasunud ära mitme mängija pääsemisega koondisesse ja Eestist väljapoole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles