Krüptofirma Coinbase läheb börsile

Change
Copy
Foto: Change

Krüptorahade ostmine ja müümine on päevakajaline teema, kuid varsti avaneb võimalus omandada ka tükike firmast, mis aitab inimestel osta ja müüa bitcoini ja teisi krüptorahasid. Selleks ettevõtteks on Coinbase, keda võib kindlasti pidada mammutiks krüptofirmade loomaaias.

Coinbase läheb börsile

Paistab et aktsiaturg paelub ka krüptofirmasid, sest käesoleva aasta jaanuaris teatas USA suurim krüptoraha kauplemiskeskkond Coinbase oma börsilemineku plaanist. Coinbase’i näol on kahtlemata tegemist suure kaliibriga krüptofirmaga ning mõistagi on tõusnud arutelud firma võimaliku väärtuse üle. San Fransiscos toimetav ettevõte, kes sihib oma aktsiate viimist Nasdaqi börsile, avaldas muuhulgas, et teenis 2020. aastal 1,2 miljardi dollari suuruse müügitulu juures 322 miljonit dollarit kasumit. Coinbase’il on samuti 56 miljonit verifitseeritud kasutajat.

IPO (ingl. initial public offering) on traditsiooniline viis, kuidas erafirma esimest korda börsil noteeritakse, kuid Coinbase on valinud selleks pisut teise tee. Kui IPO puhul palkab ettevõte mõne investeerimispanga, kes aitab firma aktsiaid üldsusele müüa, siis Coinbase kasutab vähemkulukat meetodit (ingl. direct listing), kus firma praegused omanikud konverteerivad oma osalused aktsiateks, misjärel saavad investorid neid börsil osta. Protsessi käigus ei plaani Coinbase emiteerida uusi aktsiaid, mis tähendab, et firma omakapital jääb samaks.

Kuigi Coinbase'i aktsiad pole veel avalikkusele kättesaadavad, on nendega juba aktiivselt kaubelnud Nasdaq Private Market turul, kus olemasolevatel aktsionäridel, sealhulgas praegustel ja endistel töötajatel on võimalus oma osalust müüa. Viimased tehingud on toimunud hinnaga 600 dollarit aktsia kohta, mis teeks The Block andmetel ettevõtte väärtuseks üle 100 miljardi dollari.

Saa osa Eesti oma krüpofirma Change edust

Sarnaselt Coinbase’iga on Eestis päris oma fintech ettevõte, mille osadesse saab lihtsalt investeerida. Change on krüpto kauplemis- ja investeerimisäpp, mis on algajasõbralik ning minimaalsete tasudega. Lisaks sellele on Change’il ka oma token CNG, mille omamine annab investoritele septembri lõpus võimaluse saada ettevõtte tükikese omanikuks. Tegemist on ERC-20 tokeniga Ethereumi plokiahelal, mida saab Change’i äpis mugavalt osta ja müüa.

Kui soovid saada osa Change’i eduloost, siis laadi alla Change’i äpp

Lisaks CNG-le saab eelmise aasta novembrist Change’i osadega (ingl. share unit) kaubelda ka Funderbeam investeerimisplatvormil. Esimese viie kuuga on Change’i käekäik olnud muljetavaldav - osade hind on kasvanud algselt 1,09 eurolt üle 11 euro! Tänaseks on Change’i osasid Funderbeami kaudu ostnud juba üle 800 inimese.

Vaata lisainfot selle kohta, kuidas investeerida Change’i läbi Funderbeami

Funderbeami platvormil kauplemise alustamise eesmärk oli võimalikult varakult teha tänased ja tulevased Change'i investorid tuttavaks selle platvormi võimalustega, sest hiljemalt käesoleva aasta 30. septembriks vahetatakse kõikide soovijate CNG tokenid ümber firma osadeks, millega on samuti Funderbeami vahendusel võimalik kaubelda.

Copy
Tagasi üles