Tallinnas on nakatumisnäitaja kõrgeim Haaberstis

BNS
Copy
Maskide kandmine linnaliinibussis uute koroonapiirangute kehtestamise ajal. Foto on illustratiivne.
Maskide kandmine linnaliinibussis uute koroonapiirangute kehtestamise ajal. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tallinna linnavalitsuse koroonanõuniku Ester Öpiku sõnul on pealinnas nakatumisnäitaja kõige kõrgem Haaberstis. 

Öpiku sõnul on hea märk, et möödunud ööpäev  oli viie kuu jooksul esimene kord, kui koroonasurmasid ei olnud. «See annab tunnetust viiruse taandumisest ning kuigi ööpäeva jooksul lisandus esmaseid positiivseid proove 396, oleme liikumas vähenemise suunal,» ütles Öpik. 

Kui hinnata olukorda viimase seitsme päeva vaates, siis kõige rohkem nakatunuid on Tallinnas Haaberstis, millele järgnevad Lasnamäe ja Mustamäe. Kohalike omavalitsuste lõikes on Tallinn 11. kohal, kui vaadata nakatumisi viimase seitsme päeva jooksul 100 000 elaniku kohta, rääkis Öpik. 

Tema sõnul on koolivaheaeg tavaliselt kaasa toonud üllatusi ning nii võib juhtuda see ka nüüd. «Üllatused võivad olla nii halvad kui head. Loodame, et koolivaheaeg on läinud hästi ja inimesed on saanud puhata,» ütles Öpik ja lisas, et nakatumistrendi kohta saab anda hinnangu järgmise nädala lõpupoole. 

Öpiku sõnul oodatakse laste koolimineku puhul uuel nädalal ka seda, et kui lapsed saavad tagasi kooli, peetakse meeles terviseohutuse vallas tehtud kokkuleppeid. «Ja kui keegi tunneb end veidi halvasti, tuleb püsida kodus,» rõhutas Öpik. Ta meenutas, et kõige tõhusam meede koroonaviiruse vastu on jätkuvalt vaktsineerimine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles