ERR.ee: Eestis kadusid teedevalitsused

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk.

Sellest aastast ei ole Eestis enam ühtegi teedevalitsust, nende asemele loodi neli piirkondlikku teedekeskust, mis tegelevad teede järelvalve ja teetööde tellimisega.

Teehooldusega tegeleb nüüd kuus riiklikku äriühingut, mis on kavas erastada järgmise aasta lõpuks, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Maanteeameti peadirektori asetäitja Koit Tsefels lükkas ümber idee, et kuna tegemist on kasumit soovivate äriühingutega, võib teede korrashoiuks eraldatud summadest reaalselt teedele senisest vähem rahalisi vahendeid jõuda.

«See tundub esialgu nii, aga meie analüüs näitab 2000. aastast, et riik maksab nendes maakondades, kus tööd teevad ettevõtjad lepingute alusel ja konkursi korras kujunenud hindadega, umbes 11 kuni 20 protsenti vähem raha kui ta maksis sama töö eest teedevalitsustele,» selgitas Tsefels.

Saaremaale loodud AS Saaremaa Teed juhatuse liige Üllar Seeman kinnitas, et Saaremaa teede olukord võimaliku kasumi teenimise ja raha kokkuhoiu nimel kehvemaks ei muutu.

Parema teede korrashoiu annab nüüdsest väidetavalt ka tõhusam riiklik järelvalve.

Praeguse eelarvega on Eestimaa teede hoolduseks ja ehituseks tänavuseks aastaks eraldatud 3,2 miljardit krooni ehk 120 miljoni võrra vähem kui eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles