Õnnepalee kõrval ootab külastajaid värskelt avatud Wabrik Cafe

Copy
Foto: Wabrik Cafe

Liivimaa lihaveise tartar siiamarja, kapparimoosi ja praesaiaga; tiigerkrevetid kookosleeme ja wakame’ga; granaatõuna vahukomm, šokolaadivahu ja kirsikompotiga – need on vaid mõned isuäratavad road mullu detsembris avatud Wabrik Cafe menüüst.

Eelmise aasta lõpus, kui kõik lootsid, et koroona on seljatatud ning lõpuks ometi saab elu tavapärases rütmis jätkuda, avati endises Ajakirjandusmajas Õnnepalee vahetus läheduses mõnusa atmosfääriga peresõbralik Wabrik Cafe. Umbes paar kuud õnnestus täistuuridel toimetada, aga siis pandi kõik jälle lukku.

Foto: Wabrik Cafe

Ent isegi selle lühikese aja jooksul levis uudis maitseküllaseid ja rikkalikke toite pakkuvast kohvikust välgukiirusel ning püsiklientegi tekkis juba omajagu. Nüüd, mil piiranguid järk-järgult leevendatakse, on kohviku meeskond endiselt indu ja energiat täis ning ootab nii vanu kui ka uusi kliente maitsvaid sööke ja jooke nautima.

Muide asukoha valikuga ollakse väga rahul, sest tänu Õnnepalee lähedusele on olnud rõõm juba võõrustada paari pulmaseltskonda ning meeskond loodab, et teisedki palees abiellujad valivad peokohaks just Wabrik Cafe. Lisaks sellele saab kohvikus korraldada nii sünnipäevi, firmapidusid kui ka muid erinevaid koosviibimisi. Ruumid on korraliku ventilatsiooniga ja väga avarad, mis võimaldab külastajaid hajutada ning täita valitsuse kehtestatud 50% täituvuse nõuet. Lisaväärtus on muidugi kaunis väliterrass, mis ilusa ilmaga on tõeline kirss tordil.

Foto: Wabrik Cafe

Wabrik Cafe menüü on väga mitmekesine, aga samal ajal ei aja silme eest kirjuks, sest valikut on just parajalt. Eel- ja pearoogade hulgast leiab oma nii liha- ja kalasõber kui ka taimetoidu eelistaja. Lisaks hõrkudele magustoitudele on valikus veel tervistavad smuutid ning otseloomulikult on mõeldud ka kõige pisemate kohviku külastajate peale. Wabrik Cafe ongi igati peresõbralik paik; mõnus koht, kuhu tulla einestama oma kõige lähedasematega ning kus lapsi ootab ka vahvalt sisustatud mängunurk.

Ja muidugi pitsa! Pizza Wabrik isuäratavad pitsad on ilmselt kuulsad juba üle kogu Tallinna, aga nüüd pakutakse neid ehedaid Itaalia maitseid ka Wabrik Cafes. Taigna valmistamisel kasutatakse naturaalset juuretist ja ehtsat itaalia jahu. Kõik pitsad serveeritakse värskelt otse ahjust ning neid küpsetatakse 500 °C kraadi juures töötavas pitsaahjus, mis on teadaolevalt Eestis ainus sellesarnane. Kõike seda saadab rikkalik ent siiski taskukohane joogikaart. Valikus on nii veinid, šampanjad kui ka põnevad kokteilid.

Argipäeval avatakse uksed juba hommikul kell 9, et pakkuda kõhtu täitvaid eineid, värskeid smuutisid, turgutavaid ja särtsakaid tervise-shot’e ning loomulikult iga päeva alguse juurde kuuluvat maitsvat kohvi. Kiirel lõunapausil on võimalik valida mitmete päevapakkumiste vahel või nautida lihtsalt tassikest kuuma jooki ning lasta mõttel pisut puhata. Wabrik Cafe atmosfäär ja menüü sobivad hästi ka asisemate ärilõunate jaoks.

Ja õhtu, see on mõnulemiseks. Kuigi kohviku à la carte menüüst saab roogi tellida kogu päeva vältel, siis just õhtu on tavaliselt aeg, kui saab aja rahulikult maha võtta ning nautida maitsvat toitu ning koosolemist pere või sõpradega. Kõikide nende maitsenaudingute eest tuleb tänada Wabrik Cafe köögis toimetavaid tõelisi toidukunstnikke, kel ette näidata tipprestoranides töötamise kogemus. Roogade valmistamisel kasutatakse kohalikku ja värsket toorainet ning pannakse rõhku sellele, et toit oleks tervislik ning näeks ka kaunis välja.

Copy
Tagasi üles