Kaevurilinn tähistas juubelit viimase pangakontori sulgemisega (2)

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Riigi viie suurema linna sekka kuuluval Kohtla-Järvel sulges mai ­lõpus oma uksed Swedbanki pangakontor.
Riigi viie suurema linna sekka kuuluval Kohtla-Järvel sulges mai ­lõpus oma uksed Swedbanki pangakontor. Foto: Matti Kämära

Eesti suuruselt viies linn Kohtla-Järve tähistas 15. juunil oma sünnipäeva sellega, et linnas pole enam ühegi panga filiaali – viimane neist, Swedbank, sulges just kaevurilinna 75. sünnipäeval oma kontori. «Kohtla-Järve on tupik,» tunnistab ka Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko.

Meer ei näe märgilises Swebanki filiaali kadumises linnast enda ega teiste linnajuhtide tegematajätmist. Näiteks ütles ta 13. mail venekeelses veebisaates pealkirjaga «Monopolistide püüd kõikjal kokku hoida tekitab elanikele ebamugavusi» (see on tõesti saate pealkiri – toim), et «Vaatamata linna arengule kutsub mõnede monopolistide käitumine esile ärevust».

«Täna peame paraku tõdema, et pangad, kuna nende omanikud pole isegi meie riigis, pakivad aktiivselt oma kontoreid kokku ja 15. juunil suletakse Swedbanki esindus [Kohtla-Järve] Järve linnaosas,» ütles Jantšenko. Samas saates kaebas linnapea ohu üle, et näiteks Lux Expressi bussid ei sõida peagi enam linna sisse – põhjendusega, et bussid peavad kohalikku bussijaama jõudmiseks, mis asub Vironia kaubakeskuse taga, liiga suure ringi tegema.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles