Vaktsineerimisbroneeringuid tehakse poole vähem kui kevadel

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Koroonavaktsiin.
Koroonavaktsiin. Foto: Tairo Lutter

Kui kevadel tehti digiregistratuuris ligikaudu 6000 broneeringut ööpäevas, siis eelmisel nädalal langes keskmine vaktsineerima registreerinud inimeste arv 2000–3000 peale. 

Covid-19 töörühma meedianōunik Gea Otsa sõnul on alates järgmisest nädalast Pfizeri tarned senisest oluliselt väiksemad. «Seda põhjusel, et taastub algne graafik,» ütles ta. Vahepealsed suuremad tarned olid Otsa sõnul seotud sellega, et otsustati tarnida neljandasse kvartalisse kavandatud kogused ette – selleks, et saaks kiiremini inimesi vaktsineerida.

Digiregistratuuris tehakse ligikaudu 2000–3000 vaktsineerimisbroneeringut ööpäevas. Võrdluseks: kevadisel perioodil oli keskmine ööpäevane broneeringute arv umbkaudu 6000. «Seda on muidugi vähem, aga esiteks on suvi ja teiseks on paljud neist, kes ise on valmis seda sammu astuma, ka juba aja või esimese doosi kätte saanud,» ütles Otsa. 

«Seda enam oli hea meel näha, et eile Lasnamäe Centrumis oli ilma eelregistreerimata vaktsineerimise vastu huvi suur, ütles Otsa ja lisas, et selle nädala neljapäeval avatakse eelregistreerimata vaktsineerimise võimalus ka Narvas. 

Eile saabus Eestisse 65 520 Pfizeri Covid-19 vaktsiinidoosi, homme jõuab riiki 10 800 doosi Moderna toodangut.

«Teiste dooside jaoks on selle nädala arvutuslik vajadus 19 996 Pfizerit ja 2628 Modernat (lisaks 1361 AstraZenecat) ning ülejärgmise nädala vajadus 21 342 Pfizerit, 1577 Modernat ja 471 AstraZenecat,» vahendas Covid-19 töörühma meedianōunik Gea Otsa esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles