Kuidas eristub DeFi protokoll Compound teistest omataolistest?

Change
Copy
Foto: Change

Intresse teenivad hoiused on panganduse lahutamatuks osaks, kuid traditsioonilise hoiuse puhul teame, et hoiustatav raha jääb panka ning muul viisil seda samal ajal kasutada ei saa. Detsentraliseeritud rahanduses (DeFi) ei pea see aga nii olema ning üheks näiteks on laenu- ja hoiustamisplatvorm Compound.

Mis on Compound?

Compound on Ethereumi plokiahelat kasutav protokoll, mis viib kokku krüptorahade laenajad ning laenu andjad ning seda läbipaistvalt nutilepinguid (ingl. smart contracts) kasutades. Compound on veebilehe Defipulse andmetel suuruselt teine DeFi laenuplatvorm, kus liigub ligikaudu 7 miljardi dollari väärtuses krüptoraha. Pealtnäha sarnaneb Compound paljuski teiste detsentraliseeritud laenuprotokollidega nagu Aave, Maker jt. See tähendab, et laenu võtjate ja laenu andjate intressimäärad määratakse iga krüptovara pakkumise ja nõudluse põhjal.

Compound eristub teistest platvormidest aga selle poolest, et ei maksa intressi samas krüptorahas, vaid annab laenu andjale hoiustatud vara vastu uue krüptoraha nimega cToken (sõltuvalt hoiustatud krüptorahast näiteks cETH, cWBTC või cUSDC). Tegemist on justkui vautšeriga, mida saab iga hetk tagasi vahetada ning kasutaja teenib intressi nende kahe vahetuskursi pealt, mis tõuseb kindlaks määratud kiirusel. Compoundi cTokenite võlu avaldub aga selles, et samal ajal kui krüptoraha hoiuseintressi teenib, saab cTokeneid plokiahelal vabalt liigutada ning kasutada näiteks tagatisena mõnes muus DeFi rakenduses.

Loe lisaks: “Kuidas töötab DeFi suurim laenuplatvorm Aave?”

Fikseeritud hoiuse intress äriklientidele

Compoundi väärtust peegeldava COMP tokeni hind on viimaste nädalate jooksul tõusnud 75% ning selle üheks põhjuseks on 29. juunil lansseeritud uus toode Compound Treasury, mis pakub fikseeritud 4-protsendilist aastast hoiuseintressi USA dollariga seotud krüptorahas USDC. Tegemist on eelkõige äriklientidele ja finantsasutustele mõeldud teenusega, mis garanteerib kindla rahavoo, erinevalt teistest DeFi teenustest, kus tootlused varieeruvad seinast seina. Just selles valguses on Compoundi uuel tootel turul oma koht, pakkudes kindlat tootlust ilma suuremate riskideta.

Neile, kes soovivad panustada DeFi protokolli Compound, saavad osta ja müüa COMP tokeneid algajasõbralikus investeerimisrakenduses Change. Lisaks Compoundile leiab Change’i äpist veel teised tuntumad DeFi laenuprotokollide tokenid nagu Aave või Curve, rääkimata teistest populaarsemtaest krüptorahadest. Change’i äpis saab investeerimist alustada isegi 10 euroga!

Alusta investeerimist ja laadi alla Change äpp

Copy
Tagasi üles