Prokurör taotleb ärimees Mihkel Haaveli surma põhjustamises süüdistatavale vangistust

BNS
Copy
Harju Maakohus.
Harju Maakohus. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Prokurör taotles Harju maakohtus kohtuvaidluses ärimees Mihkel Haaveli elu nõudnud löömises süüdistatavale Marko Vesile osaliselt reaalset vanglakaristust.

Põhja ringkonnaprokuröri Kelly Kruusimägi hinnangul tuleb 23-aastasele Marko Vesile mõista raske tervisekahjustuse tekitamisega surma põhjustamise eest viieaastane vangistus, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda kaheksa kuud. Karistuse ülejäänud osa ehk neli aastat ja neli kuud palus prokurör talle mõista viieaastase katseajaga.

Vesi kaitsja vandeadvokaat Dmitri Školjar leidis, et tema kaitsealune tuleb selles traagilises juhtumis õigeks mõista.

Kohus langetab otsuse 3. septembril.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 23-aastast Marko Vesi raske tervisekahjustuse tekitamises, millega ta põhjustas ettevaatamatusest inimese surma.

Mullu 6. juuni öösel viibis Kuressaares apteeginduses tegutsenud 39-aastane Mihkel Haavel Tallinnas Vana-Viru tänaval asuvas baaris, kus ta tarvitas alkoholi. Prokuratuuri andmetel läks Haavel hiljem baari ette õue, kus tal tekkis sõnelus läheduses viibinud Markoga.

Esialgse info järgi Haavel kukkus, sai viga ning suri hiljem saadud vigastustesse haiglas.

Sündmuskohale saabunud politseipatrullile väitsid kannatanuga koos viibinud inimesed, et Haavel oli ise kukkunud ega andnud märku, et tema suhtes oleks toime pandud kuritegu. Süüdistuse järgi aga lõi Marko varahommikustel tundidel tekkinud juhusliku arusaamatuse käigus vähemalt kahe rusikahoobiga Haavelit ja just selle tagajärjel kukkus kannatanu peaga vastu tänavakive.

Juhuslik möödakäija helistas kiirabisse, kes toimetas raskes seisus mehe haiglasse. «Kahjuks ei õnnestunud meedikutel tema elu päästa ja 8. juuni varahommikul suri mees saadud vigastustesse haiglas,» tõdes kriminaalmenetlust juhtinud ringkonnaprokurör Kelly Kruusimägi.

Lööja lahkus sündmuskohalt ning pöördus ise 8. juunil politseijaoskonda, kus ta kinni peeti. Prokuratuur ei taotlenud mehe eeluurimise ajaks vahi alla võtmist, sest ta pöördus ise politseisse ega püüdnud uurimisest kõrvale hoiduda.

«Kriminaalmenetluses kogutud tõendite järgi ei soovinud süüdistatav tahtlikult kedagi tappa. Küll aga alahindas ta oma jõudu ja tegi vähemalt kaks tugevat lööki, mille tagajärjel kukkus ohver vastu tänavakive ja suri peatraumast tekkinud verejooksu tõttu,» ütles prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles