Postimees piirist piirini Kribu-krabu jõuab valimisprogrammi, elevante toas ei puututa

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Uue autosilla ehitus on Pärnus aruteluteema olnud 20 aastat. Pääsu pole nendegi valimiste puhul.
Uue autosilla ehitus on Pärnus aruteluteema olnud 20 aastat. Pääsu pole nendegi valimiste puhul. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna volikokku kandideerijate valimisprogrammides lubatakse rajada kõnniteid, ehitada uus sild üle jõe, vabastada emad-isad lasteaiatasu maksmisest, bussiga sõitjad pileti ostmisest, valgustada park, püstitada veel üürimaju ja paigaldada linnaruumi uusi kujukesi.

Ei saa öelda, et need kribu-krabuna näivad lubadused oleksid mõjuta tegemised – kolm kunstmurust elevanti Pärnu rannapargis on suvepealinnale kahtlemata kõvasti kuulsust toonud. Sel suvel oli vähe neid linnakülalisi, kes nende juures endlit või perepilti ei teinud.

Pärnusse uue autosilla rajamine on kirgi kütnud päris mitmete valimiste eel. Milline ja kuhu, see ei ole enam küsimus, sest sillakoridori kohta on otsus tehtud ja asjaajamine käib. Küll on aga pakuvad kõneainet küsimused, kust tuleb raha ja kes on mees, kelle käsi suure investeeringu kodukamarale toomises mängus on.

20 aastat vana teema

Nii võib arvata, et suvepealinna valimisdebattides ei pääse nüüdki 20 aastat aktuaalsena püsinud uue silla teemast. Koalitsioonipartnerite valimisliidu Pärnu Ühendab ja Keskerakonna programmides on selle ehitamine esimene punkt.

Pärnus opositsiooni kuuluva Reformierakonna esinumber Toomas Kivimägi on aga kriitiline, leides, et praegustel linnajuhtidel on kogu aur läinud silla peale. Pärnu võimuliit on saanud lausa hüüdnime sillakoalitsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles