Riisalu: Tallinn võiks filmilinnaku tuleva aasta lõpuks valmis ehitada (1)

BNS
Copy
Aivar Riisalu.
Aivar Riisalu. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu sõnul on Tallinn sisuliselt kohe valmis alustama Koplisse kavandatava filmilinnaku ehitust ning sel juhul oleks see valmis juba 2022. aasta lõpuks.

Riisalu ütles linnavalitsuse pressikonverentsil, et praegu on olemas ehitusluba 6300-ruutmeetrise brutopinnaga filmistuudio ehitamiseks ning seega võiks kohe alustada ehitustöödega. Need tööd võtavad tema sõnul aega ligikaudu 1,5 aastat.

Esmaspäeval kinnitas riigikogu riiklikult tähtsate kultuuriehitiste pingerea, lisades sellesse Tallinna filmilinnaku. Filmilinnak on nimekirjas viiendal kohal.

Tallinna abilinnapea sõnul on riigikogu otsus positiivne, kuid see tähendab siiski seda, et filmilinnak saaks eeldatavalt riigi poolt rahastuse alles 2023. aastal.

Seetõttu leiab Riisalu, et linn ja riik peaksid alustama läbirääkimisi, et sellele probleemile võimalikult kiiresti lahendus leida. Tallinna abilinnapea sõnul on mõistlik alustada filmilinnaku ehitust võimalikult vara, sest filmiinimesed väga ootavad seda ning ühtlasi on sel positiivne mõju majandusele.

Tallinn Film Wonderland on rajamas Kopli 35 alale rahvusvahelise tasemega filmistuudiote kompleksi ja sinna juurde käivat filmivaldkonda siduvat filmilinnakut, et viia Eesti audiovisuaalne valdkond uuele tasemele, tuues Eestisse rohkem rahvusvahelisi filmi-, tele- ja reklaamivõtteid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles