Pika vangistuse saanud tapja vaidlustas süüdimõistmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Joomakaaslase tapmise eest pika vanglakaristuse saanud roimar vaidlustas enda süüdimõistmise Tallinna ringkonnakohtus.


Ringkonnakohus arutab Silvar Salumetsa (29) ja tema kaitsja vandeadvokaat Natalia Lausmaa kaebust maakohtu otsusele esmaspäeval.

Mullu septembris karistas maakohus Salumetsa üheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, Indrek Linnat (33) seitsme aasta, seitsme kuu ja 21 päeva pikkuse vangistusega ning tapmisest teatamata jätnud Tarmo Schleicherit (33) tingimisi üheaastase vangistusega.

Kuna Salumets ja Linna on pikalt vahi all olnud, siis jääb esimesel vanglas istuda kuus aastat, 10 kuud ja 29 päeva ning Linnal viis aastat ja 29 päeva.

Süüdistuse järgi tapsid Salumets ja Linna 2005. aasta üül vastu jõululaupäeva ühes Suur-Sõjamäel asuvas mahajäetud majas ühisel joomingul 1981. aastal sündinud Grigori.

Süüdistuse kohaselt lõi Salumets Grigorile tühja šampusepudeliga vastu pead ning peksis seejärel koos Linnaga teda rusikate ja jalgadega. Seejärel pussitas Salumets ohvri surnuks.

Joomingul osalenud Schleicheri ettepanekul süütasid mehed hoone, et varjata joomakaaslase tapmist.

Politsei jõudis tapjate tabamiseni 2006. aasta 2. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles