PPA: saime Pihkva lennujaama kohta infot mõned nädalad tagasi (10)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Piirivalvurid ja koer seisavad Setomaa vallas Eesti -Vene piiril.
Piirivalvurid ja koer seisavad Setomaa vallas Eesti -Vene piiril. Foto: Marko Saarm/Scanpix Baltics

Politsei- ja piirivalveameti piirivalveosakonna juhi Egert Belitševi sõnul on PPA Pihkva lennujaama puudutavate asjaoludega kursis, kuid kinnitab, et täiendavat rändesurvet Eestile seetõttu hetkel pole. 

«Info selle kohta, et Pihkva lennujaam soovib end avada rahvusvahelise lennuliiklusele, saime mõned nädalad tagasi,» nentis Belitšev.

Sarnaselt mitme Venemaa lennujaamaga taotles ka Pihkva lennujaam luba rahvusvaheliste lendude teenindamiseks. Eeskätt Valgevene, Türgi ja Egiptuse lendudeks. 

«Septembris teatas Venemaa veel mitme lennuliini taastamisest pärast Covid-19 piiranguid ja mitmest väikesemast lennujaamast lubati taas lendamine puhkusepaikadesse Egiptuses ja Türgis,» kirjeldas Belitšev. 

Piirivalveosakonna juht usub, et arvatavasti on ka Pihkva lennujaama eesmärk teenindada Vene turistidele mõeldud tšarterlende, kuid seni pole selliseid lende veel toimunud. 

Internetiavarustest leiab teekonna Iraagist Pihkvasse küll, kuid arvukate ümberistumistega ja üle 300-eurose piletihinnaga. 

«Jälgime lennuliinidega seotud arenguid lähiriikides tähelepanelikult, et vajadusel muuta oma rändega seotud ohuhinnanguid. Nagu öeldud, siis hetkel see täiendavat rändesurvet Eestile ei põhjusta,» sõnas ta. 

Varem kirjutas Postimees, et Saksa ajalehe Die Welt käsutuses olev EL-i konfidentsiaalne dokument märgib, et Eesti ja Läti piiri lähedal asuv väike Pihkva lennujaam võib lisanduda ebaseaduslike migrantide Euroopa Liitu sisenemiseks kasutatavate marsruutide hulka.

Samas sõnas siseminister Kristian Jaani intervjuus Postimehele, et vajadusel saaks ajutise piiritõkke loetud päevadega püsti. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles