Viirus siin ja viirus seal... Kuidas vähendada nakatumisohtu?

KBM Pharma OÜ
Copy
Foto: Pexels

Viirusest ja nakatumisohust on palju räägitud ja kirjutatud. Kahjuks tundub, et uus viirus ei kao niipea ja täielikult kaitstud pole isegi vaktsineeritud inimesed. Lisaks koroonale levivad meie ümber ka teised viirused - gripp, paragripp, rinoviirus. Seetõttu on kasulik teada, mida igaüks meist saab lisaks maski kandmisele teha, et end raske haigestumise eest kaitsta.

Arstide soovitused nakatumisohu vähendamiseks.

Arstid soovitavad rakendada elustiilimeetmeid, mis vähendavad nakatumisohtu ning aitavad ka haigestumis korral kiiremini ja täielikult taastuda. Nende hulka kuuluvad tervislik toit, piisav uneaeg ja vedeliku tarbimine, värske õhk, füüsiline koormus, suitsetamisest loobumine ning alkoholi tarbimise piiramine. Väga oluline on ka vaimse tervise ja hingelise tasakaalu säilitamine. Sellised tegevused nagu jooga, lõõgastustehnikad, jalutuskäigud looduses, muusika kuulamine ja sõpradega suhtlemine vähendavad stressi, negatiivseid emotsioone ja ärevust.

Õige toitumine.

Viiruseid mõjutab päris palju see, mida me sööme. Kui inimene armastab maiustusi, on ta vastuvõtlikum kahjulike mikroorganismide rünnakutele. Suhkur on hea toitaine paljudele mikromaailma elanikele. Õnneks on olemas päris palju toite, mis viirustele ei meeldi.

Merekalad on väärtuslike oomega-3 rasvhapete allikas, millest on palju abi meie immuunsuse toetamiseks. Lisaks on oomega-3 rasvhapetel põletikuvastane toime, mis otseselt soodustab ja kiirendab paranemist. Rasvased kalad sisaldavad ka D-vitamiini, mis on samuti äärmiselt tähtis immuunsüsteemi võitlusvalmiduse säilitamiseks.

Juust, kodujuust, keefir ja piim on on samuti väärtuslikud D-vitamiini allikad. Teadlased on tõestanud, et inimestel, kellel on D-vitamiini puudus, on palju suurem tõenäosus külmetushaigustesse haigestuda.

Küüslauk. Küüslaugu regulaarne tarbimine toetab immuunsüsteemi tööd. Küüslauk parandab oluliselt soolestiku mikrofloorat ning neutraliseerib kahjulike mikroorganismide halva mõju.

Kanamunad on rikkalik täisväärtuslike valkude ja rasvlahustuvate vitamiinide allikas. Need ained avaldavad positiivset mõju kopsude talitlusele.

Pähklitest saame suurel hulgal asendamatuid rasvhappeid, mis aitavad meie organismil põletike vastu võidelda.

Kõrge kakaosisaldusega tume šokolaad taastab kehas energiavarusid ja stimuleerib immuunsüsteemi, aidates vältida viiruste massilist sissetungi.

Mida leiab apteegist viirusevastase kaitse tugevdamiseks?

Alates uue koroonaviiruse levikust on arstiteadlased üle maailma püüdnud leida aineid, mis pakuksid kõige tugevamat kaitset viiruste eest. Pärast paljude erinevate bioaktiivsete ainete positiivse mõju hindamist tuvastasid arstid viis ainet, mis pakuvad kõige tugevamat nakkustevastast kaitset. Kolm nendest ainetest – C-vitamiin, D-vitamiin ja tsink – on ammu tuntud immuunsüsteemi toetajate ja viirushaiguste pidurdajatena. Ülejäänud kaks ainet - kvertsetiin ja melatoniin - on uued, kuid samas väga tugevad „võitlejad“ viirustevastasel rindel. Järgnevalt neist viiest ainest lähemalt.

C-vitamiini olulist rolli võitluses erinevate viiruste vastu on tõestanud paljud uuringud. On leitud, et C-vitamiin on äärmiselt vajalik immuunsüsteemi rakkude talitluseks.

D-vitamiin on väga oluline immuunsüsteemi jaoks, eriti immuunrakkude tootmiseks. Teaduslikud uuringud näitavad, et D-vitamiini madal tase organismis suurendab oluliselt viirusinfektsioonidesse nakatumise ja intensiivravi osakonda sattumise riski.

Tsink on mikroelement, mille puudumine organismis kahjustab tõsiselt immuunsüsteemi. Tsink on oluline valgete vereliblede tootmiseks, mis võitlevad infektsioonidega ja pärsivad viiruste paljunemist rakkudes. Piisav tsingi tase organismis aitab neutraliseerida viiruseid ja vähendada hingamisteede põletike ohtu.

Kvertsetiin on taimne flavonoid. Uuringud on tõestanud selle aine võimet tugevdada organismi vastupanuvõimet. Muuhulgas takistab kvertsetiin viiruste tungimist organismi ja nende paljunemist rakkudes. Lisaks sellele soodustab kvertsetiin vereringet ja toetab kudede, sealhulgas kopsukoe hapnikuga varustamist.

Melatoniin on unehormoon, mis aitab uinuda ja soodustab tervislikku und. Piisav uneaeg ja korralik väljapuhkamine on omakorda immuunsüsteemi toimimiseks väga oluline. Lisaks annab melatoniin immuunsüsteemi rakkudele energiat, aktiveerib ja hoiab neid erksana.

Just nende viie aine tarbimine aitab sul end viiruste eest kaitsta!

Uus toode, mis sisaldab kõiki viit ainet – Imunosil Virufix

Uuringute tulemuste ja tippteadlaste soovituste põhjal on loodud uus komplekspreparaat Imunosil Virufix, mis sisaldab kõiki neid viit ainet. Virufixis sisalduvad ained aitavad pidurdada viiruste rakku tungimist ja paljunemist ning võimaldavad nakkuse sümptomitega paremini toime tulla. Toote koostis on üles ehitatud selliselt, et kõik bioaktiivsed ained on siin efektiivsetes annustes ja kõige paremini toimivas vahekorras. Virufix on ühtviisi tõhus kõigi viiruste puhul.

Tasub ka meeles pidada, et Virufixis sisalduvaid aineid eraldi ostes on rahaline kulu palju suurem. Virufix on mõeldud positiivsetele inimestele, kes ei ole passiivsed ega jäta enda tervist saatuse hooleks ning teevad kõik endast oleneva haigestumise vältimiseks.

Imunosil Virufix on saadaval apteekides üle Eesti.

Praegu on võimalus Imunosil Virufixi soodushinnaga osta SIIT!

Vaata ka Imunosil Virufixi tutvustavat videot

                     

Copy
Tagasi üles