Nädalavahetusel on Tallinnas taas rasked teeolud

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Lumetorm Tallinnas
Lumetorm Tallinnas Foto: Sander Ilvest

Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet hoiatab liiklejaid eeloleva nädalavahetuse tiheda lumesaju eest, mis toob taas kaasa keerulised teeolud. Prognoosi kohaselt võib paari päevaga lisanduda üle 15 sentimeetri lund ja tugev tuul tekitada teedele tuisuvaalusid. Laupäeva õhtul on soovitav teelolekut vältida.

«Ilmateenistuse prognoosi kohaselt algab täna keskööl tihe lumesadu, mis kestab laupäeva õhtuni ja mille käigus võib langeda kokku üle 15 sentimeetrit märga lund,» ütles Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg. «Tuuleiilid võivad põhjustada tuisku, mis omakorda halvendab nähtavust. Muutliku temperatuuri tõttu võib teedel esineda jäidet.»

Liiklejatel tuleks varuda kannatust ja valida õige sõidukiirus ning -stiil. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik, õige sõidukiirus võib ilmaoludest lähtuvalt olla lubatud sõidukiirusest väiksem. Tuisusel teel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida ohtlikke manöövreid.

Linn tegeleb jätkuvalt lume väljavedamisega ja alates möödunud nädalavahetuse lumetormist on linnast välja veetud päevas 16 000 kuupmeetrit ehk ühe raekoja hoone jagu lund päevas.

Tallinna linna lepingupartnerid tänavapuhastusettevõtted on kõrgendatud valmisolekus kogu olemasoleva tänavakoristustehnikaga, kaasatud on täiendavat lume äraveo tehnikat. Kokku on linna partnerid ja munitsipaalhooldusüksus valmis saatma tänavatele kuni 120 ühikut erinevat lumekoristustehnikat.

Rasketes ilmaoludes võivad tee hooldeprotseduurid olla tavapärasest ajamahukamad ja vähem efektiivsed ning liiklusolud seetõttu keerukamad.

Keskkonna- ja kommunaalamet tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega külgneva kinnistu omanik ja libedusetõrjet peab tegema mitte ainult hommikuti, vaid vastavalt vajadusele ka lumesaju jooksul.

Tänavapuhastusalaste küsimustega võib pöörduda Tallinna munitsipaalpolitsei ameti telefonil 14410.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles