Tallinna teedele puistati ööpäeva jooksul üle 270 tonni graniitsõelmeid

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Jääroobaste likvideerimine Kesklinnas.
Jääroobaste likvideerimine Kesklinnas. Foto: Kesklinna valitsus

Linna hoolduspartnerid on viimase ööpäeva jooksul libedusetõrjeks pealinna kõnni- ja kergliiklusteedele puistanud 273,4 tonni graniitsõelmeid ning sõiduteele 113,4 tonni kloriide.

Tallinna tänavailt on sellel talvel ära veetud 500 000 kuupmeetrit ehk 33 333 veoautokoormat lund, sellest 12 445 kuupmeetrit ehk 830 koormat viimase ööpäevaga.

«Lumekoristuse ja libedusetõrjega on praegu hõivatud 207 ühikut tehnikat. Majandus- ja taristuministri kehtestatud tee seisundinõuete määruse kohaselt on jalg- ja jalgrattateedel libedusetõrje hooldustsükliks kaheksa tundi. Paraku tuleb tunnistada, et linna hoolduspartnerid ei ole teinud vajalikke ettevalmistusi ja reageerinud olukorrale piisavalt kiiresti,» märkis keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

«Pingutame selle nimel, et parandada kõnniteede olukorda nii kiiresti kui võimalik. Siiski võtab see veel aega ja seni palume liiklejail olla väga ettevaatlikud,» lausus Sulg.

Kinnistuga külgnevatel kõnniteedel on libedusetõrje kinnistu omanike ülesanne. Kõnniteedel tuleb libedusetõrjeks kasutada graniitkillustikku, mille tera läbimõõduks on 2-6 millimeetrit. Linn jagab korteriühistutele vajadusel tasuta graniitsõelmeid, korteriühistud saavad killustikuvaru täiendamiseks pöörduda linnaosavalitsuse poole. Käesoleval talvel on linnaosad jaganud välja 412,7 tonni graniitsõelmeid maksumusega ligi 64 900 eurot.

Vahelduva sula- ja külmumistsüklite tagajärjel on teedele kogunenud lumest tekkinud ka jääroopad, mille likvideerimiseks kasutatakse nii jäärulle, raudkoppasid kui ka alusterasid. «Jää eemaldamine võtab samuti oma aja, mistõttu palume ka kõrvaltänavatel liiklemisel olla tähelepanelik. Madalamate sõidukitega on soovitatav vältida roobaste põhjas sõitmist,» ütles Sulg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles