Blinkeni sõnul Venemaa võib alustada invasiooni enne hommikut (1)

Copy
Antony Blinken.
Antony Blinken. Foto: HENRY ROMERO/Scanpix

USA välisminister Anthony Blinken ütles, et Ühendriikidel on igati põhjust arvata, et Venemaa "võib juba täna õhtul käivitada midagi täiemahulise sissetungi taolist Ukrainasse", vahendas uudisteagentuur Interfax.

«Jah. Kahjuks on Venemaa viinud oma väed täisvalmidusse piki Ukraina piiri - põhjas, idas, lõunas. Näib, et kõik on valmis selleks, et Venemaa saaks ette võtta suure agressiooni Ukraina vastu,» ütles Blinken vastuseks USA meediakanali NBC ajakirjaniku küsimusele.

Sellegipoolest on Blinkeni hinnangul siiski võimalus veel agressiooni ära hoida.

«Andsime neile (Venemaale) tugeva hoobi ja mitte ainult meie, vaid koos Euroopaga, koos teiste liitlaste ja partneritega läksime suurte finantsinstitutsioonide vastu ning piirasime näiteks suurprojekti Nord Stream 2. Oleme koos kõigi oma liitlaste ja partneritega väga selgelt öelnud, et sissetungil on tõsised tagajärjed,» jätkas Blinken.

Blinken kordas peaaegu sama kolmapäeva õhtul ABC Newsile antud intervjuus.

«Oleme viimase 24–48 tunni jooksul näinud, et Venemaa andnud viimase lihvi oma vägede paikapanemisele. Need on paigutatud Ukraina piirile põhjas, idas ja lõunas, et olla valmis täielikuks invasiooniks,» sõnas välisminister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles