Seminaril vaadeldakse Ukraina sõja mõju Eesti peredele

BNS
Copy
Arenguseire Keskuse juht Tea Danilov.
Arenguseire Keskuse juht Tea Danilov. Foto: Arenguseire Keskus

Arenguseire neljapäevasel veebiseminaril «Milline tulevik ootab Eesti peresid?» vaadeldakse, kuidas hakkab Ukraina sõda mõjutama Eesti peresid, samuti uuritakse laste peredest eraldamise, asendushoolduse ja peremudelite trende Eestis.

«Tulevikuühiskonna kestlikkust ja sidusust loovad tänased lapsed. Perekond, sealsed suhted ja toimetulek mõjutavad väga oluliselt tänase lapse toimimist täiskasvanuna ning sellega ka tulevikuühiskonna kvaliteeti,» ütles Arenguseire Keskuse juhtaja Tea Danilov. «Koroonapandeemia on olnud peredele keeruline - suurenes tõenäosus laste ja vanemate heaolu languseks ning peresuhete purunemiseks. Järgmise pitseri paneb Eesti peredele sõda Ukrainas - sõjapõgenike lõimimine ja uus majanduslangus.»

Perepoliitikat mõistetakse sageli eelkõige sündimuse toetamisena ning samaväärset tähelepanu ei saa juba sündinud laste heaolu. «Käitumis- ja suhtemustrid, mida lapsed oma peres kogevad, kalduvad ennast nende endi edasises elus taastootma,» lisas Danilov.

Seminaril arutletakse Eesti perede olukorra üle pärast pandeemiat ning avatakse võimalikke tulevikusuundumusi Eesti peremudelites ja peresuhetes.

Arenguseire keskus on ühiskonna ja majanduse pikaajalisi arenguid analüüsiv mõttekoda riigikogu kantselei juures. Keskus viib läbi uurimisprojekte Eesti ühiskonna pikaajaliste arengute analüüsimiseks, uute trendide ja arengusuundade avastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles