Riigikantselei julgeolekujuhiks saab Erkki Tori

BNS
Copy
Riigikantselei saab uue julgeolekujuhi.
Riigikantselei saab uue julgeolekujuhi. Foto: Konstantin Sednev

Riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonibürood hakkab juuli lõpus juhtima Erkki Tori, kes vahetab sellel kohal välja Indrek Sirbi.

Tori võtab Sirblt ameti üle 26. juulil.

Tori alustas riigikantseleis tööd 2017. aastal peaministri julgeolekunõunikuna, möödunud aasta kevadel sai temast riigisekretäri nõunik. Tori on töötanud nii kaitseministeeriumis kui ka Eesti Vabariigi alalises esinduses NATO juures.

Riigisekretär Taimar Peterkop tänas Sirpi, kes juhtis julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonibürood viis aastat ja kelle tööaega jäid Covid- kui ka praegune julgeolekukriis.

Sirp tunnustas oma kolleege, kellega koos loodi toimiv laia riigikaitse planeerimise süsteem, ehitati üles riigi situatsioonikeskus ja võeti üle tsiviilkriisideks ettevalmistamise koordineerimine, toetades samal ajal peaministrit ja valitsust kriiside lahendamisel.

Peterkop ütles, et juulis ametisse asuval Toril on hea ettevalmistus uueks ametiks – tal on lai kogemus kogu laia riigikaitse ulatuses.

Koordinatsioonidirektor juhib koordinatsioonibürood, mille ülesanne on julgeoleku, riigikaitse ja kriisireguleerimise küsimustes nõustada peaministrit, valmistada ette valitsuse ja komisjonide kohtumisi ning juhtida valdkonna võtmedokumentide koostamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles