Tallinna volikogu arutab Reformierakonna ettepanekut tõsta pensionäride toetus 200 euroni

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Pensionär.
Pensionär. Foto: Tiina Oja

Tallinna linnavolikogu arutab tänasel istungil Reformierakonna esitatud ettepanekut, millega täidetaks eakatele lubatu ja hinnatõusu kompensatsiooniks loodud pensionilisa suurendataks juba sel aastal 200 euroni.

Kohalikel valimistel pooldas enamik Tallinnas kandideerinutest eakatele makstava pensionilisa tõstmist 200 eurole. Nende seas lubasid seda valijatele ka Keskerakond ja Sotsiaaldemokraadid, kes kuuluvad antud eelnõu esitamise ajal pealinna võimuliitu. Ometigi jõuatakse nende linnavalitsuse pakutud tempoga jätkates selle eesmärgini heal juhul alles aastaks 2025, teatas Reformierakond.

«Pensionilisa tõusu sellisel moel jupitamine ei ole eakate suhtes õiglane ega väärikas. Eriti praeguses hinnatõusude keskkonnas ja teades, et enamikele, eriti eakatele, on iga lisaeuro abiks,» selgitas Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal.

Michal tõi välja, et Tallinna linna 2022. aasta eelarve maht on 1 032 770 665 eurot. «Võrreldes eelmise aastaga on see kasvanud 76 433 438 euro võrra. Pensionilisa tõstmine 200 euroni maksab 4 575 940 eurot. Võrdluseks, et meediategevustele kulutab Tallinna linn tänavu 3 331 920 eurot,» sõnas ta.

«Lisaks on meil kindlad ootused linnale, kes peab PPP-lepingud maksumaksjale tervikuna soodsamateks tegema. Esimene samm selleski tehtud ja linnal on meie surve tõttu säästetud juba kümneid miljoneid. Seda teed tuleb edasi minna ja konservatiivselt hinnates võiks ka sealt miljonid eurod aastas vabaneda, mida saaks kasutada pensionäride ja perede heaks. Katteallikaid on veelgi, oleme valmis linnavalitsust nende leidmisel abistama,» märkis Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles