Zelenskõi rääkis olukorrast tööreisil külastatud piirkondades

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: HANDOUT/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi rääkis oma pühapäevases pöördumises tööreisi tulemustest Zaporižžja, Donetski ja Luhanski oblastis, edastas ukrainlaste uudisteportaal Unian.

Riigipea teatas oma igaõhtuses videosõnumis, et külastas Zaporižžja piirkonda, kus kohtus sõjaväejuhtkonna ja kohalike võimudesindajatega. Ühtlasi käis president sõjaväe positsioonidel ja kuulas ettekandeid olukorra kohta piirkonnas.

President lisas, et kohtus ka Zaporižžjas peavarju leidnud Mariupoli elanikega. Zelenskõi sõnul on enamik neist ilma meesteta naised. Paljudel on mehed rindel ja osa sõjas hukkunud.

«See on lihtsalt tragöödia – inimesed pole ei kodus ega armastatud inimeste juures. Aga me peame elama oma laste nimel. Tõelised kangelased on meie seas,» rõhutas Zelenskõi.

Riigipea sõnul sõitis ta pärast Zaporižžja oblasti külastust riigi idaossa ja külastas Ukraina vägede positsioone Luhanski oblastis. President käis ära ka Lõssitšanskis ja Soledaris. Eelkõige kuulas riigipea teavet operatiivolukorra kohta nendes rindesektorites, samuti aruannet Ukraina kaitsjate logistika kohta.

«Viisime üht-teist sõjaväelastele. Ma ei hakka sellest täpsemalt rääkima. Soovin neile tervist. Võitu meile kõigile,» sõnas Zelenskõi.

Venemaa on ajutiselt okupeerinud peaaegu 60 protsenti Zaporižžja oblastist, edastas ukrainlaste uudisteportaal Unian. Uniani andmetel arutati teemat Zelenskõi tööreisil piirkonda.

Riigipea kuulas ära oblasti sõjaväeadministratsiooni juhi Oleksandr Staruhhi ettekande ja samuti piirkonna julgeolekuametite raportid. Staruhhi sõnul on peaaegu 60 protsenti piirkonna territooriumist ajutiselt Vene vägede poolt okupeeritud ja lahingud jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles