Tartu 2024 rattatiir stardib 1. juulil kell 18 ja tähistab Autovabaduse puiestee algust

Tartu 2024
Copy
Foto: Kiur Kaasik

1. juulil kell 18 stardib Tartu Vabadussõja mälestussamba jalamilt Tartu 2024 rattatiir, mis finišeerub kell 18.50 Vabaduse puiesteel. Vahetult enne rattatiiru lõppu sõidavad ratturid Autovabaduse puiestee avakontserdi “Tartu 2024 esitleb: Justament ja Stefan” lava eest läbi. Õhtumelu jätkub kell 19 kontserdiga, mida kannab üle ka ETV.

Rattatiiru üks korraldajatest, Tartu 2024 produtsent Kaspar Aug ootab sõidule sadu osalejaid: “Tartu vaimu turgutamiseks sobib rattasõit suurepäraselt. Kulgeme rahulikult üheskoos ning mõtiskleme tulevikule, kus kõigil liiklejatel on hea ja võimalikult turvaline. Levitame sõnumit, et parema tuleviku nimel tuleb üksteisega arvestada, ka liikluses. Kutsume omavahelisele austusele üles nii sõidukijuhte, rattureid kui jalakäijaid, kuna liikluses ei ole omavaheline mõõduvõtmine edasiviiv jõud. Aga pärast rattatiiru vaatame küll, kes oskab rohkem Justamendi ja Stefaniga kaasa laulda.”

Korraldajad paluvad ratturitel meeles pidada kolme lihtsat reeglit:

1. Liikle koos autojuhtidega, ole oma sõidureas ning järgi helkurvestides turvaratturite märguandeid.

2. Rattatiir on rahulik sõit. Säilita rahulikku meelt, püsi kolonnis ja naudi ühist kulgemist.

3. Oluline on ühine tempo. Selle tõttu sõidavad kolonni ees turvaratturid, ära neist mööda kihuta.

Rattatiir kulgeb mööda Tartu sadamaraudteed ning ohutuse tagamiseks peatatakse kuni 15 minutiks liiklus Võru, Tähe ja Turu tänava ristumiskohas. Kolonn ületab ristmiku ühe seisakuga ajavahemikus 18.10–18.40.

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024, Tiigi seltsimaja ja Tartu linna eestvedamisel toimuvad Vabaduse puiesteel 1. juulist kuni 14. augustini kontserdid, tantsuõhtud, toiduturg ja paljud teised sündmused. “Tartu 2024 esitleb” programmis esinevad Rita Ray (16.07), Horoskoop ja Heidy Tamme (23.07), Raul Ojamaa (29.07) ning Ewert and the Two Dragons (14.08). Klaaspärlimängu festivali raames toimub ansambli KukerPillid 50. aastapäeva kontsert (10.07) ning augusti esimene nädalavahetus toob Vabaduse puiesteele Tartu toidu- ja veinifestivali, kus esinevad Jüri Pootsmann (5.08) ja Alika Milova (6.08).

Autovabaduse puiestee eesmärk on ühendada südalinn ja Emajõe-äärne ühtseks tervikuks, eraldada liiklejagrupid turvaliseks liikumiseks ja elavdada suvist linnasüdant. Koostööd tehakse kohalike ettevõtjatega, et aidata kaasa meeldiva elu- ja töökeskkonna kujundamisele Tartu peatänavatel.

Põnevaid sündmusi ja üritusi toimub programmis kogu suve jooksul. Silma tasub peal hoida kultuuriaknal: kultuuriaken.tartu.ee/et, Facebooki üritusel: https://fb.me/e/1LA5IOeT2 ja sündmuse kodulehel: www.tartu.ee/autovabadus.

Copy
Tagasi üles