Kõrgete kaitseväe ametikohtade puudumise tõttu arvati kaks teenistujat reservi (6)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaitsevägi. Pilt on illustratiivne.
Kaitsevägi. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitsevägi saatis reservi kolm kindralit ning ühe ülemveebli. Kui kaks töötajat saadeti pärast pikaajalist teenistust reservi, siis kahe puhul mängis rolli, et  kaitseväel ei ole nii kõrgeid vabasid ametikohti.

Möödunud reedel teatas kaitsevägi, et arvas juuni lõpus pikaajalise eeskujuliku teenistuse järel reservi brigaadikindral Jaak Tarieni ja ülemveebel Siim Saliste, augustis on plaanitud reservi suunduma kindralmajor Meelis Kiili ja brigaadikindral Artur Tiganik.

Miks saadeti brigaadikindral Jaak Tarieni ja ülemveebel Siim Saliste enne tähtaega reservi? «Kaks teenistujat on juba arvatud reservi ja kahega neist on plaanitud lõpetada teenistussuhe lähikuudel. Reservi arvamise põhjuseks on tõsiasi, et kaitseväel ei ole nii kõrgeid vabasid ametikohti, mis sobiks seesuguse auastme, väljaõppe ja kogemustega ohvitseridele ning allohvitserile,» vastas kaitseväe peastaabi pressiesindaja kapten Taavi Laasik. Ta lisas, et reservi arvatud ja arvatavate kaitseväelaste näol on tegu väärikate ja edukate kaitseväelastega, kellel kõigil on olnud eeskujulik karjäär.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles