Politsei pidas kinni Narva tankile propagandat teinud Vene ajakirjanikud (4)

Copy
Tankimonumendi juures. Varahommikul.
Tankimonumendi juures. Varahommikul. Foto: Konstantin Sednev

Vene väljaanne Izvestija teatas oma töötajate kinnivõtmisest Eestis pärast seda, kui nad Narva-Tallinna rongilt maha tõsteti. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kinnitusel rikkusid kinnipeetud viisarežiimi.

«Meie korrespondent Ksenia Soldatova ja operaator Dmitri Timofejev sõitsid rongiga Narvast Tallinna. Vagunis tulid nende juurde politseinikud, tõstsid nad rongilt maha ja toimetasid jaoskonda,» edastas väljaanne.

«Ajakirjanikud ootavad nüüd politseijaoskonnas migratsiooniameti esindajaid. Esialgu ei ole teada, milles Soldatovat ja Timofejevit süüdistatakse,» lisati teates.

Izvestija väitel olid Soldatova ja Timofejev külastamas Eestit turistidena, kuid nad ei olevat suutnud eirata viimaseid sündmusi. Nad kavatsesid valmistada ette materjalid viisade andmise piiramisest Venemaa kodanikele ja tankilt T-34 mälestusmärgi staatuse võtmisest.

Väljaanne teatas hiljem, et ajakirjanikelt võeti mobiiltelefonid, mistõttu ei ole nendega võimalik ühendust saada.

PPA: kinnipeetud rikkusid viisarežiimi

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhi Urmas Elmi sõnul sisenesid reede lõuna paiku läbi Narva piiripunkti Eestisse kaks Venemaa kodanikku, 30-aastane naine ja 40-aastane mees. Nad esitasid piiril Itaalia ja Soome poolt välja antud Schengeni viisad ning väitsid, et on turismireisil.

«Seejärel suundusid mees ja naine aga Narvas tanki juurde ja asusid seal tegema propagandatööd. Kui nad seejärel Narva-Tallinna rongile istusid ja Tallinna suunas sõitma hakkasid, tuli Jõhvis rongile politseipatrull ja viis mehe ning naise kontrolliks jaoskonda,» ütles Elmi.

Piirivalvebüroo juht rõhutas, et turismi eesmärgil reisil olles ei ole lubatud teha tööd, see on viisarežiimi rikkumine. «Seega tühistab PPA nende viisad, neile määratakse Eestisse sisenemise keeld ning nad saadetakse Venemaale tagasi.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles