Tallinn soovib muuta kogu Pika tänava autovabaks (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Pika tänava skeem.
Pika tänava skeem. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linn plaanib lähiaastatel rekonstrueerida vanalinnas asuva Pika tänava ja selle käigus kaalutakse autovaba tsooni laiendamist kogu tänava ulatuses.

Kuni 7. oktoobrini oodatakse linlastelt selle kohta tagasisidet. Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul annaks Pika tänava kui vanalinna ühe olulisima tuiksoone rekonstrueerimisele palju lisandväärtust, kui see oleks pärast uuendamist ainult jalakäijate ja teiste kergliiklejate päralt. «Järk-järgult on vanalinnas autovaba tsooni laiendatud ja kaalume selle kehtestamist ka kogu Pika tänava ulatuses. See aitaks märkimisväärselt tõsta jalakäijate ohutust ning sellisel juhul saaks tänavaruumi ilusamaks ja mõnusamaks kujundada,» sõnas Svet.

Praegu on Pikal tänaval autovaba tsoon alates Nunne ja Rataskaevu tänava ristmikust kuni Pagari tänavani. Tulevikus võiks autovaba tsoon olla kogu Pika tänava ulatuses ehk see laieneks Pagari tänavalt Tolli tänavani. Jätkuvalt jääks tagatud juurdepääs kaubandus- ja teenindusettevõtete autodele hommikul kella kuuest kella kümneni ning samuti säiliks kohalikel elanikel võimalus oma kinnistutele sõita.

Tänavu alustatakse tänava projekteerimisega ning täiemahuline rekonstrueerimine on plaanis järgmisel aastal. Selle raames uuendatakse maa-aluseid kommunikatsioone, sh sademeveekanalisatsiooni, muudetakse mugavamaks ja turvalisemaks jalakäijate ruumi, uuendatakse munakivisillutist ning antakse uus ilme Rohelise turu platsile.

«Ajalooline Pikk tänav on vanalinna üks olulisemaid tänavaid, mida tunnevad kõik tallinlased ja linna külalised. Sellise objekti uuendamine eeldab mitte ainult head linnaruumilist lahendust, vaid ka taktitundelist suhtumist ajaloopärandisse ning muidugi ka kohaliku kogukonna aktiivset kaasamist. Seega küsime kohalike arvamust veel enne projekteerimise algust ning loomulikult kaasame neid ka järgnevatel etappidel,» lisas Svet.

Pika tänava autovabaks muutmise osas saab avaldada arvamust, saates e-kirja aadressile kommunaal@tallinnlv.ee või kasutades tagasisidevormi Tallinna veebilehel.

Kohalike elanike seisukohti ja tähelepanekuid oodatakse 7. oktoobriks. Hiljem korraldab linn ka tänava rekonstrueerimise teemalise arutelu, kus saab detailsemalt arutada nii jalakäijate tsooni kui ka muude aspektidega seonduvaid teemasid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles