Marko Mihkelson: riigikogu võiks tunnistada Venemaa režiimi terroristlikuks (2)

Anna Sarapuu
, ajakirjanik
Copy
Otse Postimehest stuudios Marko Mihkelson.
Otse Postimehest stuudios Marko Mihkelson. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu väliskomisjoni liikmed peavad vajalikuks kuulutada Venemaa režiim terroristlikuks ja Venemaa Föderatsioon terrorismi toetavaks riigiks ning soovivad, et Riigikogu liikmed algataksid vastava avalduse eelnõu.

Väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on Ukraina parlament teinud teistele riikidele ja rahvusvahelistele organisatsioonidele üleskutse nimetada Venemaa terrorismi toetavaks riigiks. Väliskomisjoni liikmete hinnangul peab Eesti üleskutsele reageerima.

«Oleme komisjonis üksmeelselt seisukohal, et Riigikogus tuleb koostada avalduse eelnõu, et tunnistada Venemaa režiim terroristlikuks ja Venemaa Föderatsioon terrorismi toetavaks riigiks ning mõista karmilt hukka tema tegevus, sealhulgas libareferendumite korraldamine Ukrainas,» ütles Mihkelson.

Mihkelsoni sõnul jätkavad avalduse eelnõu tekstiga sel nädalal tööd riigikogu fraktsioonid, võttes eesmärgiks eelnõu valmis saada ja ülejärgmisel nädalal riigikogu menetlusse anda. Riigikogu avalduse eelnõu saab esitada vähemalt viiendik riigikogu koosseisust ehk vähemalt 21 riigikogu liiget.

Tänavu on Riigikogu teinud Venemaa tegevuse hukkamõistmiseks ja Ukrainale toetuse avaldamiseks juba kolm avaldust:

  • 18. jaanuaril 28 Riigikogu liikme esitatud avaldus Ukraina territoriaalse terviklikkuse toetuseks;
  • 23. veebruaril 86 Riigikogu liikme esitatud avaldus Venemaa agressioonist Ukraina vastu;
  • 21. aprillil 84 saadiku esitatud avaldus Venemaa sõjakuritegudest ja genotsiidist Ukrainas.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles