Borrell: Ukraina laste röövimine on järjekordne sõjakuritegu (2)

BNS
Copy
Josep Borrell Luksemburgis.
Josep Borrell Luksemburgis. Foto: JULIEN WARNAND/Scanpix

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Josep Borrell teatas, et Ukraina laste röövimine Venemaa sõjaväelaste poolt on järjekordne sõjakuritegu, edastas teisipäeval ukrainlaste uudistekanal Unian.

Uniani korrespondendi sõnul ütles Borrell seda pressikonverentsil pärast Euroopa Liidu liikmesriikide välisministrite kohtumist, mis toimus Luksemburgis.

«Jätkame massiliste julmuste paljastamist ja informatsiooni uurimist Venemaa vägede süstemaatilise Ukrainast laste röövimise kohta. Kui see kinnitust leiab, siis on see võrdne järjekordse sõjakuriteoga. Ning võitlust karistamatuse vastu tuleb tõhustada. Oleme juba arutanud, kuidas seda teha,» rõhutas Borrell.

ÜRO komisjon teatas septembris, et on dokumenteerinud Ukraina sõja ajal sooritatud hulgaliselt kuritegusid laste vastu. Lapsi on vägistatud, piinatud ja ebaseaduslikult vangis hoitud.

Venemaa sissetung Ukrainasse ning sellest tulenev majanduslangus ja kasvav inflatsioon on sundinud neli miljonit last vaesusesse Ida-Euroopas ja Kesk-Aasias, teatas ÜRO lasteagentuur UNICEF esmaspäeval.

Tegemist on 19 protsendilise kasvuga võrreldes 2021. aastaga.

«Lapsed kannavad Ukraina sõja põhjustatud majanduskriisi kõige raskemat koormat,» teatas organisatsioon.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles