Kristiines nõuti majaomanike vabastamist kõnniteedelt lume rookimisest (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Isamaalased tõid Kristiine linnaosavanemale Jaanus Riibele (paremal) kingiks katkise lumelabida, et meenutada seda, et linnale kuuluvate kõnniteede puhastamine on linna, mitte majaomanike asi.
Isamaalased tõid Kristiine linnaosavanemale Jaanus Riibele (paremal) kingiks katkise lumelabida, et meenutada seda, et linnale kuuluvate kõnniteede puhastamine on linna, mitte majaomanike asi. Foto: ISAMAA

Tallinna linnaosade valitsused korraldasid täna talvise tänavapuhastustehnika ülevaatuse, linnavolikogu Isamaa fraktsioon nõudis samal ajal, et linn võtaks enda peale ka kõnniteede talvise puhastuse.

«Isamaa fraktsiooni liikmed on teinud linnavalitsusele korduvalt ettepanekuid võtta lumekoristus linna tänavatel linna vastutada ning vabastada koduomanikud teoorjusest. Täna tutvustati Tondi kasarmute juures talihooldustehnikat ning Isamaa kinkis linnaosavanemale katkise lumelabida, et probleemi meelde tuletada,» ütles fraktsiooni esimees Karl Sander Kase.

Fraktsiooni liige Priidu Pärna tuletas meelde, et linna kõnniteede hoolduses on ridamisi probleeme. «Linnade ja valdade liidu tänavu läbiviidud küsitluse kohaselt ca 65 % omavalitsustes KOV ise täielikult või osaliselt korraldab talvist kõnniteede hooldust. Tallinn jõuka ja innovatiivse omavalitsusena pole seda seni suutnud. Isamaa rõhutas juba kohalike valimiste eel, et linna eraomanikud tuleks vabastada linna kõnniteede hooldamise kohustusest ning ootame linnajuhtidelt jätkuvalt tegusid,» rääkis Pärna.

Kase sõnul on küsimus põhimõttes. «Linn peaks suutma linnale kuuluvaid teid ja tänavaid ise puhastada. Täna on see kohustus delegeeritud eraomanikele ning teehoolduse kvaliteet sõltub paljuski iga koduomaniku enda tervisest. Andsime Kristiine linnaosavanemale Jaanus Riibele täna üle ühe vana katkise lumelabida, mis on võrreldes kasutusel oleva teehooldustehnika ja sahkadega vilets vahend linna tänavate hooldamiseks,» ütles Kase.

Riibe arvas, et kõnniteede puhastamise tsentraliseerimine on eelarvearutelude küsimus ja kui selleks raha leitakse, siis miks mitte. Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet pakub Kesklinna linnaosas valitud tänavatel majaomanikele võimalust tellida linnalt mõõduka hinnaga kõnniteede talvist puhastust. Kristiines Riibe sõnul sellist võimalust ei ole. «Linnaosavalitsus tellib kergliiklusteede ja mõningate käidavamate kohtade puhastuse. Arvestades eelmise talve kogemust, oleme linnaosa piires valmis vaadanud ka kaks kohta, kuhu saab kiiresti lund ära vedada, kui seda peaks jälle sama palju sadama,» rääkis Riibe.

«Mis isamaalasi puudutab, siis neid ei huvitanud talveks valmistumine ja talihooldustehnika üldse. Nad tulid tehnika ülevaatusele vaevalt viieks minutiks, tegid oma plakatitest pildid ja läksid jälle minema,» ütles Riibe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles