Koduanduri abil sain teada vanaisa haiglasse minekust

Estkeer OÜ
Copy
Estkeer ja Koduandur toovad turvatunde eaka koju.
Estkeer ja Koduandur toovad turvatunde eaka koju. Foto: Estkeer OÜ

Eestis elab üksinda ligi 100 000 eakat, mis tähendab, et suurel osal meie inimestest on mure eakate lähedaste pärast. Kas nendega on kõik korras? Nüüd pakub sellele murele lahenduse omastehooldust pakkuv Estkeer koos Koduanduriga.

Estkeer lõi käed Koduanduriga ja nüüdsest on võimalik paljude teiste Estkeer koduhoolduse valdkonna teenustele lisaks tellida üksi elavale lähedasele nutikas digitaalne kaaslane, mille abil avaneb võimalus saada ülevaade enda lähedase tavapärasest kodusest aktiivsusest, ilma tema privaatsust rikkumata.

Kogemustest eakatega räägivad nende lähedased

Kristel elab Harjumaal ja tavaliselt on kevad-sügis töö ja pere kõrvalt kiire aeg, siis leidis viisi, kuidas ka kaugemad kohustused kaetud saaksid. Tema eakas vanaisa, kelle tervis pole kiita, elab Ülenurmel ja kindluse mõttes soetas Kristel vanaisa koju Koduanduri, et vanaisa tavapärase aktiivsusega kursis olla.

„Kuna vanaisa oli veel nii kõbus, siis otsustasime Koduandurit katsetada. Tegelikult kaks kuud saimegi kasutada, kui tuligi esimene teade!“ rääkis Kristiina „Mulle tuli SMS-iga teavitus, et liikumist pole. Vaatasin äppi- jah, tõesti liikumine puudub. Helistasin vanaisale ja selgus, et tema on haiglas! Ta tundis ootamatult tugevat valu südames ja kutsus endale kiirabi, kes ta kodust haiglasse viis.

Õnneks oli tal juba hästi ja sõitsin järgmise päeva õhtul teda vaatama“ jätkas Kristiina „Vanaisa veel uuris, et kust ma teada sain? Kas haiglast helistati? Vastasin talle, et ei, väike abimees ütles!“ „Mul on hea meel, et vanaisa kiirabisse helistas. See ongi kõige õigem koht, kuhu sellisel puhul esimene kõne teha. Olin veidi kurb ka, et ta mulle teada ei andnud, kuid võib olla, et tal oligi jaksu vaid ühe kõne jaoks, seega kiitsin teda õige tegutsemise eest. Ise sain ju ikkagi Koduanduri kaudu teada. Ei taha ennast tulevikus süüdistada, kui vanaisaga peaks midagi juhtuma, seega rääkisin vanaisale, et kui koju saab, siis kord päevas tuleb talle Estkeerist abiline külla. Ühtlasi vahetasin Koduanduri tavapaketi hooldaja väljakutsega paketi vastu, siis näeb ka hooldaja Koduanduri äpist vanaisa liikumisgraafikut.”

Koduanduri liilumiste graafik.
Koduanduri liilumiste graafik. Foto: Estkeer OÜ

Koduandur tagab privaatsuse

Madise abikaasa vanaema on samuti üks nendest pea 100 000 Eestis elavast eakast, kes elavad oma kodus üksinda ja saavad oma igapäevaste tegemistega hakkama. Kuid siiski oli Madise perel hirm, et mis juhtub siis, kui vanaema kukub või juhtub temaga mingi muu õnnetus. Hooldekodu variant ei tulnud vanaema puhul kõne alla, sest tegemist on endaga väga hästi hakkama saava vanaprouaga, kuid olgem ausad, vanemas eas võib juhtuda kõike.

Madis kuulis Koduanduri pakutavast seadmest, mis sisuliselt peidab endas liikumis- ja temperatuuriandurit ning mis tunnetab kodus liikumist ja liikumatust, privaatsust häirimata. Tavapärase koduse aktiivsuse katkemise korral edastab andur informeeriva sõnumi lähedasele. Andur ei kuule ega näe, toimib liikumisenergiat tundes.

Koduandur on Eesti kohalike omavalitsuste sotsiaalosakondades üks enimkasutatavaid abivahendeid, et tuvastada olukord kui inimene on kodus hätta saatunud ning ei saa ise abi kutsuda. Liikumiste puudumise korral teavitab infosüsteem sellest kontaktisikut. Temperatuuri andur annab kindluse, et eluruumides on tavapärane temperatuur. Viimane on eriti vajalik puuküttega eluruumides. Paljudes kohalikes omavalitsustes on võimalik eakal Koduandur saada tasuta. Loe lähemalt Estkeeri BLOGIST.

Liikumise- ja toatemperatuuri andmete vaatamine on väga lihtne, piisab telefoni tõmmatud äpist. Teavitused tulevad kas SMS’i või e-posti teel. Madis sai enda perele ja vanaemale suurepärase mure lahenduse tellides Estkeer OÜ-st vanaemale Koduanduri koos väljakutse teenusega.

„Hommikul või kasvõi töö ajal saab äpist vaadata, kas vanaema ikka toimetab ja see võtab kohe ühe mure vähemaks,“ ütleb Madis rahulolevalt.

Appi tulevad Estkeeri hooldajad

Kui Koduanduri ülesanne on lähedase teavitamine, siis Tallinnas ja Tartus koduhooldust pakkuv ettevõte Estkeer astus sammu edasi ja tõi koostöös Koduanduriga turule kaks hooldaja väljakutsega paketti.

“Täielik Kindlus” võimaldab 35 euro suuruse kuutasu sees piiramatu arvu hooldustöötaja väljasõite, kui andur kliendi liikumist ei tuvasta või annab teada ebatavalisest toatemperatuurist ja lähedastel pole võimalik teda telefoni teel kätte saada ega ise ka kontrollima minna.

Koduandur toetab eaka koduhooldust.
Koduandur toetab eaka koduhooldust. Foto: Estkeer OÜ

“Väljakutsekindlus” võimaldab 30 euro suuruse kuutasu sees Estkeeri hooldustöötaja väljakutseteenust tellida vastavalt vajadusele fikseeritud 50 euro suuruse soodushinnaga, millele ei lisandu tavapärane transpordi ja materjalide kulu.

Estkeeri jaoks pole erakorraline väljakutse ehk sotsiaalkiirabi midagi uut. Ettevõte pakub kiire abi võimalust Tallinnas, Tartus ja Tartumaal, sest ka hooldusvajadus võib tekkida äkki. Sotsiaalkiirabi on kasutanud enamasti kohalikud omavalitsused või eaka lähedased. Koduanduri paketi puhul annab nii eakale kui tema lähedastele kindlustunde see, et teavitused alarmeerivad aitajaid ka siis, kui eakas seda ise teha ei saa. Kõrges eas on inimese tervis etteaimamatu ning nõrkushood ja kukkumised pole kahjuks haruldased.

Madis, kelle perel pole alati võimalik kohale sõita, liitus Täieliku kindluse paketiga. „Mulle annab kindlust veel ka teadmine, et väljakutsele lähevad õppinud hooldajad, kes oskavad vajadusel vastu võtta õigeid otsused,“ lisas ta.

Koduandur on päästnud paljusid elusid, võimaldanud paljudel eakatel väärikalt oma kodus vananeda. Sellel on koht sotsiaalsüsteemis ja toetav jõud omaste ja koduhoolduses. Koduanduri kasutusvideo on vaatamiseks Estkeeri Youtube’i kanalil.

Estkeer aitab eakaid, erivajadustega lapsi ja täiskasvanuid igapäevaeluga toimetulekul. Väljakutsena saab meid kutsuda appi ootamatu hooldusvajaduse korral. Koduhooldus aitab pikemalt ja turvaliselt oma kodus elada!

Estkeer kajastab aktiivselt oma tegevust estkeer.ee blogis, podcasti saades TerviseTasku, mis on leitav Spotify ja Youtube keskkondades. Jälgi Estkeeri ja Koduandurit sotsiaalmeedias Facebook ja Instagram ning ole uudistega kursis!

Teenuste osutamise piirkonnad: Tartu, Tartumaa ja Tallinn

Võta ühendust:

tarmo@koduandur.ee

Tel: +372 53 414 885

info@estkeer.ee

Tartu, Ringtee 25

Tel: +372 5981 6732

Tallinn, Laki põik 2

Tel: +372 5661 0526

Copy
Tagasi üles